K1 i Boks

Vasilij Lomačenko nastavio paljbu po Devinu Haneyju, smatra da ga je razotkrio: ‘Sad zasigurno zna na čemu je!‘

Devin Haney (lijevo) i Vasilij Lomachenko (desno)

 ADAM DELGIUDICE/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Adam Delgiudice/zuma Press/profimedia
Haney još nije otkrio svoje daljnje planove u karijeri

Bez obzira na to koliko ga je ljudi priznavalo kao neprikosnovenog prvaka, i bez obzira na to koliko su njegove IBF, WBO, WBA i WBC titule do 135 pounda sjajile na svjetlu, Devin Haney smatrao je svoju vladavinu pomalo stranom.

Duboko u sebi, 24-godišnjak je znao da Vasilij Lomačenko drži ključeve njegove potvrde. Očajnički želeći dokazati da je on glavni čovjek divizije, Haney i Lomachenko održali su nekoliko konklava dok im se nije svidjela borba. Datuma 20. svibnja (peti mjesec), u MGM Grandu u Las Vegasu, Nevada, njih su dvojica otplesali svoj ples pred prepunom dvoranom. S 12 tijesnih rundi u knjigama, Haney (30-0, 15 KO) je napeto čekao sudačke bodovne kartice. Bilo je blizu, no srčano je proslavio svoju pobjedu nakon što je obznanjeno da je on slavio u ovoj borbi.

Stoički i u zaprepaštenoj nevjerici, Lomachenko je odmahnuo glavom u znak neodobravanja. Iako su bezbrojni prognostičari i borci stali uz Ukrajinca, čini se da je Haney spreman krenuti naprijed u karijeri.

Među dugim popisom opcija koje ima na raspolaganju, Gervonta Davis strši prema vrhu. No, unatoč Davisovom timu koji je otvoreno prozivao Haneyja, Lomačenko vjeruje da je, barem u određenoj mjeri, razotkrio Haneyja, ostavljajući nevjerojatno vjerojatnim da će se sljedeći put suočiti s Davisom, koji ionako ima problema sa zakonom.

"To se neće dogoditi. Haney je sada svjestan svoje razine, ovo bi bilo previše za njega", kazao je Ukrajinac.

Davis je proteklih nekoliko mjeseci obećao da će zauvijek zatvoriti usta svim svojim protivnicima, uključujući Haneyja. Kad se posljednji put borio, pobijedio je Ryana Garciju, zaustavivši svog dugogodišnjeg rivala u šestoj rundi njihovog okršaja. S druge strane, Haney još uvijek nije iznio daljnje planove u svojoj karijeri, no imajući na umu Davisove probleme i zatvor, upitno je hoćemo li uskoro vidjeti tu borbu.

Linker
26. travanj 2024 11:26