K1 i Boks

Vasyl Lomachenko ugovorio najteži meč karijere, čeka ga neporaženi supertalent

Vasyl Lomachenko
 XAUME OLLEROS / AFP
19. rujna trebao bi se održati međusobni meč dva najbolja svjetska boksača lake kategorije

Nešto manje od četiri mjeseca nakon prvobitno planiranog datuma njihovog velikog meča, Vasyl Lomachenko (14-1, 10 KO) i Teofimo Lopez (15-0, 12 KO) trebali bi se susresti u ringu. Bit će to meč dva prvoplasirana boksača lake kategorije prema Boxrecu, a promotor Bob Arum danas je najavio kako će se održati 19. rujna.

Kako sad stvari stoje, ovaj sjajni meč trebao bi se održati u Las Vegasu, bez prisustva fanova. To je svakako šteta, no boksači nemaju luksuz čekanja povratka publike. Dodatni razlog za to je činjenica da nastupaju u trenutno nevjerojatno uzbudljivoj kategoriji, u kojoj se nalaze mladi talentirani borci poput Gervonte Davisa, Devina Haneya, Ryana Garcije i Lukea Campbella. Niti jedan od ova dva boksača u 2020. godini još uvijek nije nastupio.

Lomachenko je trenutno vlasnik WBA super i WBO titula kategorije do 61.2 kilograma, dok je Lopez vlasnik pojasa po IBF-u. Pobjednik ovog meča tako će ujediniti sva tri te bi mu u tom slučaju za poziciju apsolutnog prvaka nedostajao WBC pojas kojeg u svom vlasništvu drži Devin Haney.

O Vasylu Lomachenku čak i površni fanovi boksa znaju jako puno. Jedan od najuspješnijih amatera i olimpijaca u povijesti je jednako uspješno nastavio u profesionalnom ringu, a po mnogim izvorima on je trenutno najbolji boksač svijeta na pound-for-pound ljestvici. Fanove oduševljava svojim nevjerojatnim radom nogu, spektakularnim brzim kombinacijama udaraca i impresivnom tehnikom.

No, protiv 22-godišnjeg Lopeza ne bi Lomachenko trebao imati prednost u brzini. Američki boksač porijeklom iz Hondurasa do sada je sve oduševio upravo svojom brzinom i niti u jednom dosadašnjem meču nije bio ugrožen. Naravno, niti jednom do sada nije imao protivnika kvalitete Vasyla Lomachenka, no unatoč tome svemu na papiru je najbolji boksač koji se do sada suprotstavio sjajnom Ukrajincu..

Linker
16. travanj 2024 19:17