K1 i Boks

Velika priredba u Saudijskoj Arabiji polako dobiva konačni obris: Filip Hrgović se nalazi među protagonistima

Filip Hrgović

 SCREENSHOT/YOUTUBE/PRO BOXING FANS
Prvi puta u modernoj boksačkoj povijesti vidjet ćemo direktan obračun dvije promotorske kuće

Na samom početku lipnja nas čeka okršaj za neosporeni status prvaka u lakoteškoj kategoriji između naturaliziranog Kanađanina Artura Beterbieva (20-0, 20 KO) i Rusa Dmitriija Bivol. Beterbiev trenutno drži IBF, WBC i WBO titule dok mlađi Bivol je vlasnik WBA i IBO titule.

Undercard te priredbe bi trebao sadržavati razne zanimljive mečeve temeljene na "5 vs 5" konceptu koji bi predstavljao obračun između dvije velike britanske promotorske kuće (Matchroom Boxing kojeg vodi Eddie Hearn i Queensberry Promotionsa s Frankom Warrenom na čelu). Neslužbeno se priča da bi dvije borbe bile u teškoj, jedna u lakoteškoj, jedna u srednjoj i jedna u perolakoj kategoriji.

Tako bi mogli gledati razne zanimljive obračune poput Deontay Wilder-Zhilei Zhang, naš Filip Hrgović protiv bivšeg izazivača za svjetsku titulu Daniela Duboisa, Nick Ball protiv Raymonda Forda za WBA titulu u perolakoj kategoriji, Craig Richards-Willy Hutchinson... Bitno je naglasiti da borba između Hrgovića i Duboisa je jako blizu dogovora jer je trener Britanca Don Charles već istupio u medije s narativom da njima kao timu ta borba predstavlja imperativ. Također Hrgović je više puta u nekoliko zadnjih medijskih istupa direktno i indirektno potvrdio veliku mogućnost tog obračuna.

Glavni čovjek saudijskog sportskog kapitala Turki Al-Sheikh u razgovoru za BoxingScene je poručio da će 1. lipanj biti nezaboravan boksačkim fanovima diljem svijeta. Također u razgovoru s poznatim boksačkim novinarom Michaelom Bensonom je otkrio još poneke detalje o ovoj nadolazećoj priredbi.

Linker
26. ožujak 2024 23:13