K1 i Boks

Velike pobjede Filipija i Pratljačića na prvom danu zagrebačkog Grand Prixa

 Jure Miskovic / CROPIX
U Zagrebačkom boksačkom centru koji se nalazi u paviljonu 18 Zagrebačkog velesajma jučer je počeo Grand Prix Zagreb odnosno prvo izdanje međunarodnog boksačkog turnira kojeg organizira Hrvatski boksački savez, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, Središnjeg državnog ureda za šport Republike Hrvatske i Međunarodnog boksačkog saveza (AIBA).

U prvim nastupima od domaćih boksača izgubio su samo Luka Lozo, čisto na bodove 5-0, ali od vrlo iskusnog i jakog suparnika, Ukrajinca Tokarčuka, prvaka Europe u kategoriji do 75 kg, te Zvonimir Rebolj, nekadašnji europski prvak na policijskom i vatrogasnom prvenstvu. od njega je tijesno bolji bio Rus Muhamedzijanov.

Vrlo bučnu podršku, štoviše najbučniju, imao je naš Toni Filipi koji je svladao Nijemca Reishenhausera. Značajnu je pobjedu ostvario i Luka Pratljačić, ove godine brončani na EP do 22 godine, koji je svladao u superteškoj kategoriji Ukrajinca Havriljuka, četverostrukog osvajača medalja s europskih prvenstava.

Današnji (petak) program borbi počinje u 16.00 sati u Zagrebačkom boksačkom centru, a ulaz je slobodan. Izdvojimo da će od naših predstavnika danas u ring ući Petar Cetinić u velteru protiv Jordanca Al Matboulija, poluteškaš Luka Plantić protiv Slovenca Dornika, kao i u polufinalu teške kategorije Toni Filipi protiv Jordanca Eshisha.

No, danas će u ring i naša boksačica Sara Beram kojoj će se u kategoriji do 64 kg suprotstaviti Talijanka Alberti.

Rezultati prvog dana muškarci:

(do 63 kg) Bader Samreen Bader (Jor) - Arslan Kataev (Fin) 3:2, Noah Fischer (Nje) - Arber Elshani (Slo) 5:0

(do 75 kg) Hisham Elsimreen (Jor) - Denis Morozov (Rus) 5:0, Oleksej Tokarčuk (Ukr) - Luka Lozo (Hrv) 5:0

(do 91 kg) Zvonimir Rebolj (Hrv) - Timur Muhamedzijanov (Rus) 2:3, Erik Reishenhauer (Nje) - Toni Filipi (Hrv) 0:5

(iznad 91 kg) Sami Nout Kayser (Jor) - Mihaly Tarnocai (Hun) 2:0 WO, Vjačeslav Havriljuk (Ukr) - Luka Pratljačić (Hrv) 0:5

Rezultati prvog dana - žene:

(do 60 kg) Alesia Messiano (Ita) - Cansu Cak (Tur) 5:0.

Linker
21. travanj 2024 09:45