K1 i Boks

Veliki nogometni rivali zaratili oko Anthonyja Joshue

Anthony Joshua
 Fayez Nureldine / AFP
Već je gotovo službeno kako će Anthony Joshua svoj idući meč odraditi protiv Kubrata Puleva i to u lipnju na britanskom tlu. No, ono što još nije niti približno poznato je mjesto održavanja meča i upravo oko toga bi mogli zaratiti dva inače velika nogometna rivala.

13. lipnja ili 20. lipnja bit će datum kojeg će Anthony Joshua braniti WBA, WBO i IBF titule teške kategorije profesionalnog boksa. Poznato je i kako će biti protiv Kubrata Puleva, a gotovo je sigurno da će se meč održati u Londonu. Preostao je samo prostor, odnosno pitanje je tko će taj veliki boksački meč ugostiti.

Promotor Eddie Hearn već je ranije govorio o tome kako želi da Joshua svoj idući meč odraditi na novom stadionu Tottenham Hotspura. Tako je otkrio da je to prekrasno nogometno zdanje i dalje njegov favorit te da se nada skorom ulasku u pregovore. No, pojavio se interes i njihovih velikih rivala iz sjevernog dijela britanske prijestolnice.

Naime, Arsenal se uključio u utrku te želi meč ugostiti na svom Emirates Stadionu, koji do sada nije ugostio niti jedan sportski događaj osim nogometnih utakmica. Hearn je otkrio kako su veliki rivali ušli u ovu utrku te da ima svog favorita, no isto tako je priznao da ovi drugi nisu bez šanse.

"Stadion Tottenhama je naš prioritet", rekao je Hearn, a prenosi Mirror, da bi onda dodao: "Arsenal se također uključio u igru. Sad je na nama da odaberemo hoće li nas ugostiti Spursi ili Arsenal. Arsenal tako što do sada nije radio, no ne vidim zašto ne bi mogli."

Vjeruje se kako Hearn čeka službene ponude te da će pobjedu na kraju vjerojatno odnijeti ona koja osigurava veću financijsku dobit. Gdje god se meč održi, tribine će biti rasprodane, kao što će prijenos ići u cijeli svijet. Jedino je pitanje kome je više stalo da baš on bude domaćin ovog spektakla.

Linker
19. travanj 2024 16:17