K1 i Boks

Veliki trener opisao rad s Tysonom: 'Više je on naučio mene nego ja njega'

Mike Tyson i Rafael Cordeiro
 Instagram
Rafael Cordeiro opisao je pet mjeseci rada s Mikeom Tysono,, s ciljem njegovog povratka u ring

Mnoge je iznenadilo što je Mike Tyson za svog trenera, pri pokušaju vraćanja u formu s ciljem novog boksačkog nastupa, odabrao Rafaela Cordeira. Prije svega zbog toga što on nije boksački trener, nego MMA trener specijaliziran za kickboxing. No, Tyson je bio upoznat s njegovim radom te ga je pozvao na svoj ranč, što je ovaj prihvatio. Iako, u prvom trenutku mu nije bilo svejedno jer takvo što nije očekivao.

"U prvom trenutku mi je srce poskočilo. Samo držati fokusere Mikeu Tysonu je nešto posebno. Iskreno, nisam znao što očekivati", otkrio je Cordeiro u razgovoru za MMA Junkie, čime je otkrio kako se osjećao kad je dobio poziv na "Tyson Ranch".

Njihov rad potrajao je pet mjeseci i on smatra kako je Tysona pripremio za meč koji se prvobitno trebao održati 12. rujna. Ipak, on i Roy Jones Jr. na kraju će u ring ući tek 28. studenog. Cordeiro trenutno ne zna hoće li Mike i dalje trebati njegove usluge, ali je sretan s onim što su odradili do sada.

"Bilo je sjajno vidjeti tu čistu tehniku. Sve što sam godinama mogao gledati na TV-u sad je bilo točno ispred mene. Mogao sam gledati jednog od najboljih svih vremena i puno sam naučio. Radili smo zajedno pet mjeseci i mogu reći da sam više ja naučio od njega, nego što sam mu mogao ja osobno pokazati. On je hodajuća povijest borilačkog sporta. Kad on govori o svojim borbama, govori s osjećajem. On živi za to", ispričao je popularni "Mestre".

Cordeiro je višestruki svjetski prvak u muay thaiju, dok je u MMA karijeri upisao omjer od četiri pobjede i dva poraza. Nedugo nakon toga prebacio se na trenerski posao te je u kalifornijskom Huntington Beachu osnovao Kings MMA klub. Preko njega je stvorio dva UFC prvaka, Fabricia Werduma i Rafaela Dos Anjosa. Trenutno još radi s borcima poput Beneila Dariusha i Kelvina Gasteluma.

Linker
18. travanj 2024 11:26