K1 i Boks

(VIDEO) Američki boksač se bori za život nakon brutalnog nokauta na Usykovoj priredbi

Screenshot
 YouTube
Izuzetno zabrinjavajuća vijest stiže iz SAD-a gdje se profesionalni boksač Patrick Day bori za život nakon što je u desetoj rundi dvoboja protiv Charlesa Conowella pretrpio težak nokaut. Meč se dogodio na uvodnom programu velike DAZN-ove priredbe koju su predvodili Usyk i Witherspoon.

Day je bio dva puta u nokdaunu prije nego što je i konačno nokautiran, a meč prekinut. Conwell je u konačnoj seriji uspio plasirati snažnu desnicu preko ruke u gornji dio glave, a onda i lijevi kroše u bradu koji je uspavao Daya. Prilikom pada američki boksač je dodatno snažno udario glavom o pod. Kola hitne pomoći su prevezla boksača u "Northwestern Memorial" bolnicu gdje je hitno operiran. I dalje se nalazi u induciranoj komi, a liječnici se bore za njegov život. Ishod je prema američkim medijima i dalje neizvjestan.

Patrick Day je bivši "Golden Gloves" prvak i boksač koji je bio američka zamjena na Olimpijskim igrama 2012. godine. Do meča s Conowellom je imao 17-4-1 u profesionalnoj karijeri.

Podsjetimo na sličan primjer svjetskog boksačkog velikana Adonisa Stevensona. On je također relativno nedavno doživio sličnu sudbinu, a nakon što se probudio iz kome započeo je njegov spor, ali uspješan oporavak. Nadajmo se da će liječnici uspjeti isto i u slučaju boksača Patricka Dayja.

Linker
19. rujan 2024 23:37