K1 i Boks

(VIDEO) Anderson zamalo ispao iz ringa! Pogledajte nokaut kojim je Bakole slavio sinoć u Los Angelesu

Martin Bakole v Jared Anderson

 KEVORK DJANSEZIAN/Getty images/Profimedia
Martin Bakole bi u bliskoj budućnosti mogao ući u ring s nekim elitnim imenom teške kategorije

Sinoć se održala ‘‘Terence Crawford vs Israil Madrimov‘‘ priredba na BMO Stadionu, u Los Angelesu. Priredba se sastojala od sedam mečeva i sveukupno smo vidjeli tri nokauta. Jedan od tih nokauta bio je djelo Martina Bakolea u teškaškom okršaju protiv Jareda Andersona.

Iz Demokratske Republike Kongo, 129kg težak Bakole je u zadnje vrijeme privukao puno pažnje tvrdeći da je na sparinzima zaustavljao velika imena poput Oleksandra Usyka i Anthonyja Joshue. S druge strane, njegov mlađi protivnik iz SAD-a sa 114kg na vagi, Anderson, glasi za budućnost, tj. ‘‘mladu nadu‘‘ američke teške kategorije.

Iako se perspektivni Amerikanac uspio oporaviti nakon nokdauna u prvoj rundi, nije izdržao do druge polovice meča. Njegov afrički suparnik svojom je fizičkom veličinom i silovitim udarcima dominirao ringom te osigurao pobjedu tehničkim nokautom u petoj rundi.

Sveukupno tri nokdauna je pretrpio Anderson prije nego je sudac odlučio zaustaviti borbu. Američki boksač jednostavno nije imao odgovor na Bakoleove napade.

Kako je to izgledalo, pogledajte u videu niže.

Ovim nastupom 32-godišnji Bakole je upisao svoju desetu uzastopnu pobjedu. Njegov profesionalni omjer sada stoji na 21-1 od čega je 16 pobjeda ostvario nokautom. 24-godišnji Anderson je doživio prvi poraz u svojoj karijeri koja broji 17 pobjeda (15 nokauta).

Linker
05. kolovoz 2024 08:16