K1 i Boks

Zastrašujući Martin Bakole nokautirao je ‘mladu nadu‘ američkog boksa, Jareda Andersona

Martin Bakole vs Jared Anderson

 KEVORK DJANSEZIAN/Getty images/Profimedia
Bakole je tri puta slao Andersona u nokdaun prije nego je ostvario pobjedu u petoj rundi tehničkim nokautom

Jared Anderson borio se sinoć protiv Martina Bakolea na BMO Stadionu u Los Angelesu, na Crawford vs Madrimov priredbi. Veliki je bio ulog za Andersona kojeg se smatra budućnošću američke teške kategorije u boksu. Ova borba mu je bila daleko najteži test u karijeri s WBO teškaškom titulom na kocki.

U prvoj rundi Bakole kreće zamahujući. Fizički puno veći, izgledao je kao da se ukopao i samo bacao udarce, Anderson je plesao oko njega, ali bez ozbiljnije prijetnje. Pred sami kraj runde Bakole lijevim krošeom i desnim aperkatom šalje svog mladog suparnika u nokdaun, Anderson se pridigao, a zvono prve runde omogućilo mu je da se u potpunosti oporavi.

U drugoj rundi Bakole odmah juriša prema naprijed bacajući veliku količinu udaraca. Anderson to izdržava i pokušava uzvratiti, iako je zaglavio je na konopcima jedno vrijeme, puno je bolje izgledao u ovoj rundi i čak ostvario malu prednost.

U trećoj rundi oba boksača potpuno su opustili ruke. Gadna ljevica od Bakolea potpuno izbacuje Andersonovu glavu iz centralne linije. Anderson pogađa podmukli udarac u tijelo, ali Bakole prolazi kroz to kao da je ništa. Bakole pronalazi metu desnim aperkatom, ali zatim Anderson upućuje kombinaciju od četiri udarca u Bakoleovo lice. Ogromna navala od strane Andersona i još jedna runda odlazi u njegovu korist.

U četvrtoj rundi susreću se u centru ringa i odmah nastavljaju gdje su stali. Vrlo podjednaka runda, ali čini se kako je Bakole taj koji je više pritiskao.

Zatim je stigla peta i presudna runda. Glatka ‘‘jedan-dva‘‘ kombinacija od Andersona zabacuje Bakoleovu glavu, ali je zatim Bakole navalio i Anderson ponovno pada. Vraća se natrag na noge i Bakole odmah nastavlja pritisak. Ponovno ga šalje u nokdaun. Anderson ponovno ustaje, ali nakon kiše udaraca od strane Bakolea, sudac odlučuje prekinuti borbu.

Službeni rezultat: Martin Bakole pobjeđuje Jareda Andersona tehničkim nokautom u petoj rundi.

Važna noć za Bakolea koji je potvrdio svoje mjesto među svjetskom teškaškom elitom.

Linker
05. rujan 2024 12:28