K1 i Boks

(VIDEO) Badr Hari ovaj tjedan ide po osvetu: Prisjetite se kako je izgubio u jednom od najluđih preokreta

Badr Hari vs. Arkadiusz Wrzosek

 Hollandse Hoogte/Shutterstock Editorial/Profimedia
Jedan od najvećih kickboksača u povijesti, nastupit će ovog vikenda na Glory 80 priredbi

Šest i pol godina Badr Hari (106-16-0, 1 NC) čeka na službenu pobjedu u kickboksu. Četiri poraza i ''no contest'', njegov je učinak nakon 2015. godine i pobjede nad Ismaelom Londtom. Istina da je Hari gubio od vrhunskih imena kao što su Verhoeven i Adegbuyi, no u rujnu (deveti mjesec) protekle godine, otvorila mu se prilika za povratak pobjedaka.

Arkadiusz Wrzosek bio je njegov protivnik na Glory 78 priredbi održanoj u Rotterdamu. Radi se o ne naročito poznatom poljskom kickboksaču koji je u taj meč ušao kao veliki autsajder. Hari se poigravao s njim tijekom prve runde i dvaput ga je slao na pod.

Preživio je Poljak prvu rundu bez trećeg nokdauna, no ponovno mu se brojalo početkom druge runde. Izgledalo je kao da je Hari nekoliko klasa bolji borac, ali onda se dogodio jedan od najluđih preokreta u povijesti kickboxinga. Wrzosek je lijevim high kickom odgovorio na novi nalet Badra Harija, a Marokanac se nije uspio oporaviti.

Wrzoseku se isplatila velika srčanost i tom pobjedom stavio se na mapu svjetskog kickboksa. Trenutno je treći u poretku izazivača unutar teške kategorije, a poziciju će braniti ovaj vikend. Badr Hari dobio je priliku za revanš na Glory 80 priredbi koja će se održati belgijskom Hasseltu. Priredbu će predvoditi još jedan meč teškaša. Levi Rigters u meču protiv Jamala Ben Saddika pokušat će doći do pobjede karijere.

Preliminarni dio priredbe započinje u subotu u 19:00h, dok ''main card'' starta od 20:00h. Trenutno je samo jedna borba na preliminarnom programu te pet mečeva na glavnom dijelu eventa. Hoće li Glory ovaj tjedan ubaciti još neke mečeve, nije poznato. Kompletan raspored pogledajte OVDJE, a ususret novom meču Badra Harija, prisjetite se njegovog poraza od Wrzoseka u videu koji se nalazi pri dnu teksta.

Linker
26. travanj 2024 01:24