K1 i Boks

Osveta ili kraj karijere? Badr Hari ponovno će se boriti s Poljakom koji ga je nokautirao prošle godine

Badr Hari

 Pro Shots Photo Agency/ddp USA/Profimedia
Legendarni marokanski kickboksač tražit će prvu pobjedu još od 2015. godine

Poprilično šokantan poraz, doživio je Badr Hari u devetom mjesecu prošle godine. Poljak Arkadiusz Wrzosek ušao je kao poprilično velik autsajder u taj meč i sve je vodilo ka uvjerljivoj pobjedi Badra Harija.

Dvaput se Poljaku brojalo u prvoj rundi, a Hari ga je rušio jednom i u drugoj rundi. Međutim, Wrzosek kao da se čarobno preporodio nakon tri brojanja i lijevim high kickom totalno je preokrenuo meč. Nokautirao je Wrzosek Harija spomenutim udarcem i tako je došao do najveće pobjede u svojoj karijeri. Lansirala je ta pobjeda Wrzoseka na treće mjesto u poretku Gloryjevih izazivača unutar teške kategorija, a borba je od strane Gloryja, nazvana najvećim povratkom u povijesti kickboxinga. Snimku tog sjajnog meča, pogledajte pri dnu ovog teksta.

Dobre vijest za Harija jeste podatak kako će legendarni Marokanac imati priliku instantno se revanširati. Naime, Hari i Wrzosek ponovno će ukrstiti rukavice, na Glory 80 priredbi, koja će se održati 19. ožujka u belgijskom Hasseltu. Informaciju prenose nekoliko nizozemskih portala (Sportnieuws.nl, Teleegraf).

Hari će u tražiti prvu pobjedu još od 2015. godine i slavlja nad Ismaelom Londtom. Četiri poraza i jedan ''no contest'' upisao je Badr u periodu nakon toga. Izgubi li Hari i u revanšu s Poljakom, to bi mogao biti njegov definitivni kraj. Marokanac ima 37 godina, a posljednja dva poraza (Wrzosek i Adegbuyi) pretrpio je dosta teškim nokautima. Njegov protivnik Arkadiusz Wrzosek imat će priliku dokazati kako pripada samom vrhu teške kategorije.

Izuzev Harija i Wrzoseka, na Glory 80 priredbi, borit će se Artem Vakhitov i Luis Tavares (za pojas prvaka poluteške kategorije) te Jamal Ben Saddik i Levi Rigters. Nije poznato s kojim će borbama Glory upotpuniti ostatak programa, no hrvatski navijači željno iščekuju novi nastup Antonija Plazibata.

Najbolji hrvatski kickboksač trenutno je prvorangirani izazivač teške kategorije. Prozivao je Plazibat upravo Wrzoseka jer je htio osvetit poraz Harija. Međutim, Hari je dobio priliku da osobno osveti težak poraz, a možda sve to znači da će Plazibat dobiti priliku za napasti pojas teške kategorije. Rico Verhoeven i dalje je kralj kategorije, no možda upravo 2022. godina nosi novog kralja.

Linker
20. travanj 2024 08:55