K1 i Boks

(VIDEO) Bliži li se kraj Wilderove karijere? 'Brončani bombarder' otvorio dušu: 'Ovo više nije normalno...'

 Screenshot (YouTube/ PBC on FOX)
MGM Grand Garden Arena bit će 23. studenog centar boksačkih zbivanja. Tog će dana u Las Vegasu u ring ponovno zakoračiti WBC-ov teškaški prvak Deontay Wilder, a protivnik će mu biti stari poznanik Luis Ortiz.

Bit će to repriza okršaja iz 2018. kada je u New Yorku 'Brončani bombarder' tehničkim nokautom iz 10. runde stigao do 40. pobjede u svojoj impresivnoj profesionalnoj karijeri.

Meč koji je donio još jednu potvrdu Wilderove moći, za kubanskog je teškaša te noći označio prvi poraz u karijeri. Hoće li ovoga puta rasplet biti drugačiji? Saznat ćemo za otprilike tri tjedna, a do tada možete uživati u kadrovima s priprema ovih elitnih boraca kraljevske kategorije.

Video koji je na svom YouTube kanalu objavio PBC on FOX, donosi nam i neke zanimljive izjave, a posebnu pozornost privukla nam je Wilderova najava boksačke mirovine...

"Ne namjeravam još dugo ostati u ovom sportu jer stvarno je lud osjećaj imati toliku moć. Ovo više nije normalno. Bacim udarac i doslovno ozlijedim samog sebe koliko je moćan", iskreno će Wilder.

Da bi bilo jasnije o čemu Amerikanac priča najbolje je pogledati njegovu karijeru koja broji 41 pobjedu (40 KO) iz 42 nastupa. Samo je Tyson Fury u prosincu prošle godine uspio kao neporažen izaći iz ringa s Wilderom. Njihov susret tog su dana suci ocijenili kao neodlučen, a njihov revanš fanovi kao neizbježan...

No da bi uopće došli do priče o revanšu, koji bi svjetlo dana mogao ugledati u veljači iduće godine, Wilder mora ponovno svladati uvijek opasnog Ortiza.

"Moj cijeli tim je pogledao prvu borbu više od stotinu puta i dobro znamo što trebamo napraviti. Što mi najviše nedostaje i što trebam učiniti za pobjedu", najavio je pak 'King Kong' u videu koji svakako preporučujemo:

Linker
13. travanj 2024 05:53