K1 i Boks

(VIDEO) Boksač koji se donedavno međusobno prozivao s Babićem teško nokautiran u prvoj rundi

Nick Webb
 screenshot (YouTube, DAZN)
Na jučerašnjem programu Matchrooma pratili smo meč između Fabija Wardleya i Nicka Webba

Sunaslovni meč druge ovosezonske Matchroomove Fight Camp priredbe odradili su britanski teškaši Fabio Wardley i Nick Webb. Zapravo, njih dvojica obračunali su se za BBBC englesku titulu prvaka.

Oba ova boksača imaju svojevrsnu poveznicu s Alenom Babićem, koji je u meču prije njihovog savladao Marka Bennetta, u svom možda i najimpresivnijem nastupu do sada. Naime, Webb je boksač koji se već dugo povezuje sa "Savageom" kao potencijalni protivnik, dok je Wardleyeva poveznica s hrvatskim teškašem ta da su obojica boksači Dilliana Whytea. Oni se tako znaju sa sparinga, a tijekom ovog tjedna su u Brentwoodu viđani tijekom zajedničkog druženja.

Štoviše, Webb i Babić su se neko vrijeme redovno međusobno prozivali pa je tako Babić i tijekom ovotjednih medijskih akcija izjavio kako želi da mu nakon Bennetta odmah u ring dovedu Webba te da ih riješi dvojicu u jednoj večeri. Webb je odmah nakon Babićeve pobjede ušao u ring, ali s obavezom da odradi svoj ugovoreni meč.

Bio je to ogled dva 196 centimetara visoka boksača, a očekivao se neizvjestan okršaj u kojem puno toga može presuditi. Ipak, došlo je do vrlo brzog prekida te je sve bilo gotovo već u prvoj rundi. Wardley je bio precizniji i agresivniji, dok je Webb pokušavao odgovoriti. Ključan trenutak došao je 40-ak sekundi prije kraja runde. Doveo je Wardley svog protivnika do samog kuta te krenuo s opakim udarcima. Webbu bi u tom trenutku najbolje bilo da je sam klekao ili sjeo na pod. U tom bi slučaju došlo do brojanja, ali bi se vratio i izdržao do kraja runde. Umjesto toga, on je primao udarce sve dok od njihove siline i količine nije pao. A onda je bio u takvom stanju da mu sudac nije niti dozvolio da ustane i nastavi meč.

Ovime je Wardley svoj omjer doveo na 12-0, dok je Webbu to bio treći poraz u 20 odrađenih mečeva. No, i sam Webbov ranking, koji varira oko stotog mjesta teškaške ljestvice, stavlja ga ispod onoga prema kome bi Savage trenutno trebao gledati. Zanimljivo, Babić trenutno nije rangiran niti na jednoj BoxRecovoj ljestvici, velikim dijelom zbog toga što nije definirao kategoriju u kojoj će nastupati. On je spreman boriti se u tri najviše boksačke kategorije, ovisno o tome kojeg protivnika će mu ponuditi. Srećom po njega, Eddie Hearn na svom rosteru ima dovoljan broj dobrih izazova za svoje teškaše.

Pitanje je samo hoće li se Babić ponovno brzo vratiti u ring ili će se prvobitno posvetiti planiranju vjenčanja. Naime, ako niste popratili, nakon jučerašnje pobjede, u prijenosu je zaprosio svoju djevojku Klaru, koja je pristala postati gospođa Babić.

Linker
26. travanj 2024 20:24