K1 i Boks

Alen Babić nakon meča karijere: ‘Želio sam ga kazniti, a sad ste svi vidjeli kakav tank posjedujem‘

Alen Babić
 screenshot (YouTube, Matchroom)
Po prvi put smo imali priliku vidjeti kako izgleda boks Alena Babića kroz pet rundi meča

Nakon što je završio meč Alena Babića i Marka Bennetta možemo otvoreno reći kako ovaj Englez nije najkvalitetniji boksač s kojim se "Savage" do sada susreo, ali je svakako najhrabriji i najizdržljiviji. Pet rundi dobivao je batine od strane hrvatskog boksača, a vjerojatno bi ušao i u šestu da njegov tim nije odlučio kako je bilo dosta.

Babić je ovog puta protiv sebe imao i protivnika koji ga je uspio razljutiti i motivirati na batine kakve mu je priuštio. Iako je najavio da tako što neće od njega dobiti, Babić je Bennettu ipak izrazio poštovanje zbog svega što je ovaj u ringu pokazao te zbog ispita na kakav ga je odveo. O tome je odmah progovorio pred kamerama YouTube kanala Matchroom Boxinga.

"Želio sam ga kazniti, opako ga kazniti i niti ne pozdraviti nakon meča. Nisi me respektirao prije meča pa neću ni ja tebe. Eddie mi je rekao da sam ga pogodio sa 600 udaraca, a ja ne udaram bilo kako. Moj svaki udarac je tu da te ubije. Nisam smatrao da je čvrst kao Kennedy ili Tom Little, no pokazao se čvršći od njih. Čestitam mu na tome, ali nije bilo nikakve šanse da ja izgubim ovaj meč. Nije me ugrozio, a ja sam mogao još 16 rundi ovako. Vidjeli ste kakav je moj tank, u deset rundi bih pogodio 1000 udaraca. Ako netko to može preživjeti, ja ne trebam suce", rekao je hrvatski boksač, osvrnuvši se na činjenicu kako je ovog puta imao i najveću razliku u težini do sada:

"Ja ovdje predstavljam male ljude jer sam i sam mali čovjek. Došao sam s 99 kilograma i do meča spustio na 92. Imao je više od 30 kilograma nego ja. Ali, vidjeli ste kako se nosim s velikim momcima. Nije me niti jednom ugrozio, a ja sam ga uzdrmao sigurno 80 puta. Nije htio pasti, ja sam prvi, a vjerujem da ću ostati i jedini koji ga je završio."

U ringu je bio opušten, čak je u jednom trenutku zaplesao vođen euforijom što je njegov protivnik prihvatio pa čak i inicirao otvorenu borbu.

"Uživao sam svaku minutu. Došao sam do stadija gdje sam nervozan samo na dan meča. Dan prije meča sam bio ljut jer me udario u nos, no prije meča protiv Shawndella Wintersa sam dva tjedna bio nervozan. Sad sam takav da me možete staviti protiv King Konga i odradit ću to", potvrdio je.

Ono o čemu se također puno govori došlo je nakon meča. Odmah pri davanju prve izjave, tim putem u službenom prijenosu DAZN-a, Babić je kleknuo pred svoju djevojku Klaru i zaprosio ju. Ona je naravno pristala. Osvrnuo se i na taj događaj.

"Treba imati muda za to napraviti. Htio sam to napraviti zbog ove posebne dame. Upoznao sam ju kad je imala samo 17 godina i promijenila je cijeli moj život. Ostala je sa mnom pet godina. Nekad sam bio zločesti dečko, posebno kao redar te uz sve te djevojke oko mene, no ona je cijelo vrijeme znala da imam dobro srce. Nisam je uvijek zaslužio, no upravo zbog toga sam rekao da ju želim za svoju suprugu. Napravio sam to pred kamerama da ne bih imao pravo na popravni ispit. Želio sam da svi to vide, jer ovo je život koji želim i žena koju želim do kraja života. Uvijek sam bio romantik, a ona je sve što imam. Kad ju pogledam osjećam se kao da imam cijeli svijet jer ona je za mene najljepša djevojka", progovorio je Babić o emocijama, prije nego je pred kamere došla i sama buduća gospođa Babić. Što je ona rekla, zajedno sa svime prije toga, možete vidjeti u videu ispod teksta.

Linker
18. travanj 2024 16:07