K1 i Boks

(VIDEO) Boksačka zvijezda oduševila fanove svojim novim ‘poslom‘: Pogledajte što radi višestruki svjetski prvak

Teofimo Lopez

 Screenshot/Instagram (Teofimo Lopez)
Teofimo Lopez provodi kampanju kojom svojim poslodavcima želi poslati poruku da je zaslužio bolji financijski tretman

Teofimo Lopez (19-1, 13 nokauta) posljednji je put u boksački ring ušao početkom lipnja ove godine, kada je jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio Josha Taylora (19-1, 13 nokauta), nanio mu prvi poraz u profesionalnoj karijeri i oteo WBO pojas u super lakoj kategoriji. Nedugo nakon toga, Teofimo je šokirao boksački svijet odlukom da se, u dobi od 25 godina - povlači u mirovinu - a kao razlog svog prijevremenog umirovljenja naveo je nezadovoljstvo isplaćenim honorarima i zaradom.

"Jedini način da vratite Teofima je ugovor s devet znamenki jer sam zaradio ESPN-u preko 100 milijuna dolara, a još uvijek dobivam milijun dolara po borbi. Svi drugi borci koji nisu napravili ni četvrtinu onoga što sam ja napravio i postigao u ovom sportu, dobivaju po osam, deset, 12 ili 15 milijuna. Ja sam očito, dakle, crna ovca u industriji", rekao je tada Lopez za PorterWay podcast.

Američki boksač, podrijetlom iz Hondurasa, odrekao se naslova, a WBO mu je dao rok od 24 sata da odluči je li njegova odluka konačna kako bi se za upražnjen naslov eventualno mogli boriti Arnold Barboza Jr. i Jose Ramirez. Lopez se, međutim, na koncu ipak predomislio i zadržao pojas, ali je nastavio provoditi kampanju u kojoj se javno žali na financijski tretman kojeg smatra nepravednim. Sada je otišao i korak dalje te na poprilično duhovit i kreativan način poslao poruku svojim poslodavcima. Teofimo je, naime, na svom Instagram profilu objavio videozapis na kojem radi kao - smetlar.

"Jesi li ti Teofimo?", čuje se na početku snimke pitanje osobe koja stoji iza kamere, na što prvak potvrdno odgovara i baca vreću sa smećem u kamion.

"Mislio sam da si se umirovio... Sada si smetlar?", nastavlja snimatelj, a Lopez mu uzvraća: "Bolje plaćaju!", okreće se i trči za kamionom.

Objava je ubrzo postala viralna na svim društvenim mrežama, i za manje od dva sata, prikupila nekoliko desetina tisuća lajkova. Ispod videa višestruko se množe komentari fanova koji su mahom oduševljeni Lopezovim performansom.

"Legenda", "Volim ovog tipa","Izgleda mi puno sretnije", "Lijepo je vidjeti te kako se za*****aš","Platite čovjeka", "Ovo je ludo", "Jedan od najpodcijenjenijih boksača ikada", samo su neki od komentara.

Podsjetimo, Lopez je tijekom svoje profesionalne karijere bio prvak u dvije težinske kategorije. Osim spomenute WBO titule u superlakoj kategoriji, ranije je držao IBF, WBA i WBO pojaseve u lakoj kategoriji. Od lipnja ove godine magazin Ring pozicionira ga kao najboljeg aktivnog boksača superlake divizije, kao i Transnational Boxing Rankings Board, dok ga ESPN svrstava na drugo mjesto.

Linker
01. svibanj 2024 02:08