K1 i Boks

(VIDEO) ‘Bole me zapešća dok ovo gledam‘: Artur Beterbiev oduševio vježbom na otvorenom treningu

Artur Beterbiev

 Screenshot (twitter, Michael Benson)
39-godišnji svjetski prvak u poluteškoj kategoriji prezentirao je način na koji ojačava svoja zapešća

Dva dana dijele nas od ponajvećeg meča koji boks trenutno može ponuditi. Artur Beterbiev i Dmitry Bivol, dvojica neporaženih poluteškaša napokon će ukrstiti rukavice kako bismo saznali tko je najbolji među najbolji, tko je neprikosnoveni vladar poluteške kategorije (-79,4 kg).

Obojica već dugi niz godina drže svjetske titule u svom vlasništvu, a boksačka javnost zazivala je njihov međusobni okršaj. Tek je Turki Alalshikh sa svojim timom uspio napokon organizirati ovaj meč, a u subotu navečer dobit ćemo apsolutnog svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji.

Bit će to vrlo interesantan sukob stilova. Dmitry Bivol vrhunski je primjer ruske škole boksa. Fokus je na prednjem direktu, tehnički je nevjerojatno profinjen, a njegovi brzi ulasci i izlasci s distance čine ga gotovo nedohvatljivim za protivnike. Bivol nije borac koji će maksimalno težiti nokautu. Njegov stil je nadboksati protivnika i to jako dobro radi.

Artur Beterbiev s druge strane puka je suprotnost. Profinjenost i Beterbiev nisu pojmovi koje bismo povezali. Da ne bude zabune, Beterbiev je tehnički također vrlo potkovan, ali njegov fokus je na uništenju, na devastiranju protivnika. Svih 20 svojih mečeva Beterbiev je okončao nokautiravši svoje protivnike i zbilja je nevjerojatno da boksač na tako visokoj razini uspijeva završiti svakog protivnika.

Udaračka moć Artura Beterbieva zbilja je zastrašujuća. Nerijetko su društvenim mrežama kružile snimke s njegovih treninga te se navodilo kako udarci odjekuju poput pucnja iz sačmarice. Uistinu zastrašujuć poluteškaš koji oduševljava svakim svojim nastupom, a fanove je fascinirao čak i na otvorenom treningu.

Beterbiev je prezentirao jednu od vježbi koju očito redovno izvodi na svojim treninzima. Oslonjen na ruke i šake, Bivol se odbacivao od tla, a položaj svojih dlanova konstantno je mijenjao.

"Bole me zapešća dok ovo gledam.", komentari su pojedinih fanova, ali Beterbiev očito ima vrlo snažna i fleksibilna zapešća. Ipak se radi o profesionalnom sportašu na najvišoj razini.

Sažetak otvorenog treninga možete pogledati u videu ispod teksta, a još dva dana moramo ostati strpljivi kako bismo napokon dočekali ovaj neopisivo fascinantan okršaj dvojice vrhunskih poluteškaša.

Linker
10. listopad 2024 22:41