K1 i Boks

(VIDEO) Borba koja je izazvala polemiku među fanovima: Je li Verhoeven protiv Osara odradio ‘dosadan‘ ili ‘doktorski‘ nastup?

Tariq Osaro (lijevo) vs. Rico Verhoeven (desno)

 Hollandse Hoogte/Shutterstock Editorial/Profimedia
Prvak Gloryjeve teške kategorije nedavno se vratio u ring i rutinski je došao do 11. obrane titule

Više od dvije godine čekali smo povratak Rica Verhoevena u Gloryjev ring. Kralj teške kategorije dulje je izbivao iz ringa, kako zbog teške ozljede koljena, tako i zbog preokupiranosti nekim drugim aktivnostima.

Dogodilo se da je Verhoeven odsutan baš u trenucima dok je naš Antonio Plazibat držao poziciju sljedećeg izazivača. Nije Plazibat mogao tako dugo čekati i nekoliko puta je riskirao status prvorangiranog izazivača, što mu se na kraju obilo o glavu.

Antonio je u šestom mjesecu ove godine poražen u meču protiv Tariqa Osara, a Nigerijac je tom pobjedom pretekao Plazibata i postao je privremenim prvakom teške kategorije. Pet mjeseci nakon toga, Verhoeven se vratio u ring, a Osaro je dobio priliku svrgnuti ga s trona.

Koliko je Osaro oduševio protiv Plazibata, toliko je i razočarao u meču protiv Verhoevena. Nigerijac je odradio jako kalkuliran i pasivan nastup, a Verhoeven je bez većih problema došao do pobjede jednoglasnom odlukom sudaca.

Borba je kasnije naišla na polemike među fanovima. Mnogi smatraju da je Verhoeven odradio ‘‘jako dosadan‘‘ meč, dok neki tvrde kako je ovo bila maestralna, takoreći ‘‘doktorska‘‘ izvedba u režiji kickboksačkog kralja.

Glory je jučer objavio snimku kompletne borbe na svom YouTube kanalu i prepuštamo vam da sami prosudite. Je li Verhoeven oduševio nastupom koji je rutinski odradio ili to ipak može puno atraktivnije i zabavnije?

Snimka borbe je ispod ovog teksta.

Linker
02. svibanj 2024 21:44