K1 i Boks

Odlična vijest dolazi iz Gloryja! Antonio Plazibat dobio je pozivnicu za veliki Gloryjev Grand Prix

Antonio Plazibat

 Glory
Fantastični hrvatski teškaš nagrađen je za trud i odlične rezultate koje je postizao otkako je postao član Gloryja

Dobar dio ove godine u kickboksačkim krugovima pričalo se o velikom Gloryjevom Grand Prixu u teškoj kategoriji. Radi se o turniru osmorice najboljih Gloryjevih teškaša, a turnir je najavljivan za kraj ove kalendarske godine.

Već neko vrijeme je jasno da turnir neće biti održan tijekom 2023. godine, ali Glory nije odustao od Grand Prixa. Plan je da se turnir održi tijekom 2024. godine, a danas je došla sjajna vijest vezana za taj turnir.

Najbolji hrvatski kickboksač, Antonio Plazibat, dobio je pozivnicu, takozvani ‘‘wildcard‘‘ za Gloryjev turnir osmorice. Plazibat se trenutno oporavlja od teškog prijeloma ruke koji je zadobio u šestom mjesecu ove godine. Hrvatski teškaš tada je izgubio od Tariqa Osara u meču za privremenog prvaka teške kategorije i nakon toga nije mogao tražiti novu priliku za plasman na turnir, jer se oporavlja od ozljede.

Srećom, čelnici Gloryja prepoznali su sve ono što je Plazibat radio posljednjih par godina, sav trud i odlične rezultate. Zato je naš Plazibat nagrađen pozivnicom, a turnir definitivno ne bi bio potpun bez ponajboljeg Gloryjevog teškaša.

Zasad još nije potvrđen točan datum održavanja ovog turnira, ali ne sumnjamo da će uskoro sve biti jasnije.

Što se tiče boraca koji su se plasirali na turnir, zasad je tu šest potvrđenih imena. Ukoliko računamo da će i prvak Rico Verhoeven biti dio turnira, jer bilo bi nelogično da ne bude, onda je poznato sedam imena koja će biti dio Grand Prixa.

Sutra onda dobivamo i osmog člana turnira, jer Nikola Filipović i Nabil Khachab sutra na Glory 90 eventu bore se za mjesto na turniru. Popis svih kvalificiranih boraca pročitajte u nastavku ovog članka.

Glory Grand Prix u teškoj kategoriji - popis boraca:

1. Tariq Osaro

2. Sofian Laidouni

3. Bahram Rajabzadeh

4. Levi Rigters

5. Uku Jurjendal

6. Antonio Plazibat

7. Nikola Filipović ili Nabil Khachab

8. Pretpostavka: Rico Verhoeven

Linker
18. travanj 2024 22:53