K1 i Boks

(VIDEO) Chocolatito se vratio na savršen način, prekrasnim boksom u potpunosti izdominirao Martineza

Roman ”Chocolatito” Gonzalez vs. Julio Cesar Martinez

 Ronald Martinez/Getty Images/AFP
Roman Gonzalez i dalje posjeduje sve ono zbog čega je svojim boksom privukao veliki broj fanova

Nova priredba Matchroom Boxinga donijela je pravu poslasticu za sve boksačke sladokusce, što uostalom možemo reći za gotovo svaki meč u kojem svoje mjesto ima Roman "Chocolatito" Gonzalez (51-3, 41 KO). 34-godišnji boksač iz Nikaragve vratio se u ring nakon godinu dana, odnosno nakon poraza podijeljenom sudačkom odlukom u spektakularnom meču protiv Juana Francisca Estrade. Protiv sebe je imao drugog Meksikanca, Canelovog pulena Julia Cesara Martineza (18-2, 14 KO), boksača koji je došao iz super muha kategorije, gdje je držao WBC titulu i viđen je tim putem još jedan spektakl.

No, ovog puta je prije svega spektakularan bio boks Chocolatita, koji je potvrdio kako je spreman za ono što najviše želi, trilogiju s Estradom, a to je ono što žele i svi ljubitelji boksa, budući da je njihov prošli meč bio jedan od najboljih u 2021. godini, kao što je i prvi ogled, u kojem je Gonzalez slavio, bio jedan od najboljih u sad već davnoj 2012.

image

Roman "Chocolatito" Gonzalez vs. Julio Cesar Martinez

Ronald Martinez/Getty Images/AFP

Martinez je prije meča vjerovao kako će imati prednost u brzini, što je možda i imao ako gledamo na brzinu nogu, no vrlo brzo se vidjelo da po pitanju ruku baš neće moći najbolje parirati svom puno iskusnijem protivniku. Martinez, koji je dan ranije došao pretežak na vaganje, što je čudno za boksača koji dolazi iz niže kategorije, u pokušajima da plasira svoje udarce je nerijetko primao bombe. Bio je meč svakako prekrasan za gledati svim ljubiteljima dinamike i brzine, onima koji ne traže pod svaku cijenu nokautersku snagu nego aktivno nadmudrivanje u petoj brzini.

Meksikanac je prema prikazanom mogao uzeti tri ili četiri runde, što je bodovanje na kraju i potvrdilo. Sudačke kartice pokazale su 118-110, 117-110 i 116-112 u korist majstora iz Nikaragve. Statistika je pokazala kako je Gonzalez pogodio 374 od 1076 upućenih udaraca, što bi bilo nevjerojatnih 30 upućenih udaraca po minuti meča. Još impresivnije ipak zvuči podatak o "power" udarcima, gdje je pogodio više od pola, 346 od 682. Meksikanac je pogodio 182 od 713, gdje su "power" udarci 168 od 451.

Kako je meč izgledao imate priliku vidjeti u sjajnoj "highlights" kompilaciji ispod teksta. Uživajte!

Linker
20. travanj 2024 16:16