K1 i Boks

Jedan od najboljih boksača ovog stoljeća teško ozlijeđen nakon nesreće kod kuće

Guillermo Rigondeaux vs. Vasiliy Lomachenko

 Steven Ryan/Getty images/Profimedia
Guillermo Rigondeaux doživio je ozbiljno oštećenje vida nakon eksplozije u kuhinji

Dvostruki zlatni boksački olimpijac te bivši profesionalni prvak u dvije različite kategorije, Guillermo Rigondeaux, suočen je s potencijalnim teškim zdravstvenim posljedicama koje bi mogle utjecati na nastavak njegove karijere. Odnosno, isti je svakako upitan.

41-godišnji Kubanac doživio je nezgodu u petak, dok se nalazio kod kuće u Miamiju. Kuhao je ekspres loncem koji je u jednom trenutku samo eksplodirao, a "Rigo" je doživio teško ozljede lice i oba oka. Odmah nakon primanja u bolnicu utvrđeno je kako u tom trenutku posjeduje samo 20 posto svog vida. Instantno je bilo jasno kako mu je upitan i nastavak karijere.

Njegov menadžer otkrio je kako se ipak nadaju potpunom oporavku te kako je sve već sada puno bolje nego što se na prvu činilo, posebno onima koji su ga vidjeli. Rigondeaux je u bolnici prošao nekoliko testova koji su trebali odrediti težinu ozljede i trenutno se čini kako je stradala jedino mrežnica oba oka. Kako stvari svoje, trebalo bi doći do vlastite regeneracije mrežnice nakon čega bi njegov vid bio u potpunosti vraćen, no to su još uvijek samo prognoze. Ako ostale pretrage otkriju još nešto, bit će potrebna operacija i zbog toga još nitko nije u stanju ništa sa sigurnošću potvrditi.

Rigondeaux je posljednji meč imao 26. veljače, kad je u Dubaiju poražen od Filipinca Vincenta Astrolabija. Bio mu je to drugi poraz u nizu, gdje je prvi također doživio od Filipinca, Johna Riela Casimera. Prije toga je u cijeloj karijeri poražen tek jednom, u velikom meču protiv Vasiliya Lomachenka, održanom u prosincu 2017. godine.

Prema neslužbenim podacima, u amaterskoj karijeri upisao je nevjerojatne 372 pobjede i samo 12 poraza, a osim dva olimpijska zlata, vlasnik je i dva svjetska naslova.

Linker
20. travanj 2024 16:15