K1 i Boks

(VIDEO) Deontay Wilder čak 17 kilograma lakši od Heleniusa na službenom vaganju!

Deontay Wilder i Robert Helenius 

 AL BELLO/Getty images/Profimedia
Iako je razlika u kilaži velika, svi znamo koliku snagu udarca posjeduje Wilder

Nakon godinu dana i posljednjeg teškog poraza od Tysona Furyja, Deontay Wilder se sutra vraća u ring. Protivnik mu je bivši sparing partner Robert Helenius, a danas popodne su oba boksača odradila službeno vaganje.

Inače, među njima nije bilo zle krvi. S obzirom da su prije već zajedno trenirali, dojam je da obojica dosta prijateljski nastrojeni ulaze u meč. Na službenom vaganju su bili mirni, a nakon sučeljavanja su se srdačno rukovali.

‘‘Uvijek želim dobrog protivnika. Robert je u pobjedničkom nizu i sada je ovdje. Čuo sam da bi on mogao postati obveznim Usykovim izazivačem ili tako nešto. Znam da dolazi u svom najboljem mogućem izdanju, jer svi boksači dolaze u takvim izdanjima protiv mene.‘‘, započeo je Wilder nakon otvorenog treninga u Las Vegasu, a zatim je otkrio kako ipak pripremaju nove stvari s obzirom da ga Helenius dobro poznaje‘‘, rekao je neki dan Wilder neki dan.

Što se službenih kilaža tiče, Wilder se pojavio sa 97,2 kg te je bio znatno lakši nego u mečevima protiv Furyja, dok je Helenius došao puno teži te je imao 114 kg. Razlika u kilaži jest ogromna, no svima je poznato kakvu snagu udarca posjeduje ‘‘Bronze Bomber‘‘ iako je obično lakši od svojih protivnika.

Ne preostaje nam ništa drugo nego čekati noć sa subote na nedjelju kada ćemo moći pratiti ovaj meč. Rezultate službenog vaganja pogledajte ispod:

Wilder vs. Helenius - Rezultati vaganja (u lb)

Deontay Wilder (214.5 lbs) vs Robert Helenius (253.1 lbs)

Caleb Plant (167.1 lbs) vs Anthony Dirrell (167.3 lbs)

Frank Sanchez (247.3 lbs) vs Carlos Negron (244.5 lbs)

Gary Antonio Russell (116.5 lbs) vs Emmanuel Rodriguez (117 lbs)

Linker
17. travanj 2024 05:31