K1 i Boks

(VIDEO) Devin Haney odgurnuo Ryana Garciju na sučeljavanju i upozorio ga da izgleda preteško: ‘Bolje ti je da zadovoljiš vagu!‘

Devin ”The Dream” Haney

 KEVORK DJANSEZIAN Getty Images Via Afp
Očekuje nas sjajan dvoboj za WBC-ov pojas u superlakoj kategoriji, a protagonisti dvoboja su već imali okršaj na samom sučeljavanju

Devin "The Dream" Haney (31-0, 15 KO) i Ryan "King Ry" Garcia (24-1, 20 KO) ovu subotu imaju zakazan dvoboj, a ulog je svjetska WBC titula u superlakoj kategoriji (140 lbs/63.5 kg). Haney se popeo u ovu kategoriju uvedenu 1959. godine nakon što je praktički četiri godine suvereno vladao lakom kategorijom. U zadnjem meču je na dominantan način pobijedio Regisa Prograisa (29-2, 24 KO), a prije toga u zadnjem meču u lakoj kategoriji kontroverzno je pobijedio velikog Vasilija Lomachenka (17-3, 11 KO). Garcia s druge strane uspješno se vratio nakon poraza od Gervonte Davisa (29-0, 27 KO), naime u zadnjem dvoboju pobijedio je Oscara Dueartea Jurada (26-2-1, 21 KO).

Ovo će im biti čak sedmi put da se susreću u ringu, dok je prvi put da tu priliku imaju u vodama profesionalnog boksa. Obojica imaju po tri pobjede. "On izgleda teško, baš teško. Nadam se da će zadovoljiti vagu, bolje mu je da to napravi. Onda ću pokazati svijetu kakav je on klaun" rekao je Haney za BoxingScene te nadodao: "Osjećam se sjajno u ovoj kategoriji, spreman sam na sve. Ako budem želio nokautirat ću ga odmah u prvoj rundi.

Borba će se održati u kultnom Barclays Centru u Brooklynu, a gledatelji iz Hrvatske će moći pratiti borbu na platformi DAZN u noći sa subote na nedjelju.

Linker
19. travanj 2024 19:51