K1 i Boks

(VIDEO) Dubois američki debi riješio nokautom u prvoj rundi, uspješan je bio i brat Tysona Furyja

Daniel Dubois fights Joe Cusumano 
 Jason Miller/Getty images/Profimedia
‘Dynamite‘ je brzo opravdao nadimak, dok se ‘TNT‘ odmah nakon pobjede okrenuo Jakea Paulu

Dva britanska boksača eksplozivnih nadimaka nastupili su na boksačkom programu predvođenom mečem Jakea Paula i Tyrona Woodleya. Obojica su upisali pobjede, ali na različite načine te svakako uz drugačiji dojam koji su ostavili.

Bomba nakon samo dvije minute


Za Daniela Duboisa su se mnogi pitali zašto je prihvatio naći se na uvodnom programu ovakve priredbe, iza dva glavna meča, ako znamo da je riječ o trenutno jednog od najpoznatijih europskih boksača te velikom potencijalu. No, cilj je bio opravdan. Dubois prije ovog meča još nikad nije boksao u SAD-u i njegov promotor Frank Warren vidio je jako dobru priliku za predstavljanje. Protivnik u ovom slučaju nije bio bitan, iako je Joe Cusumano u meč ušao uz pristojan rezime. Naime, prema BoxRecu nalazio se na rubu Top 50 poretka svjetskih teškaša, što svakako nije za podcijeniti.

Ipak, Cusumano neće po najbolje pratiti Cleveland, budući da mu se otvoreni pristup meču nije isplatio. Dubois ga je već nakon samo dvije minute pogodio jednim od svojih naveliko poznatih projektila, u potpunosti Amerikanca onesposobivši za nastavak meča.

Dubois (17-1, 16 KO) se nakon ovog meča nalazi na 19. mjestu BoxRecove ljestvice, a prošlog tjedna oduzet mu je pojas privremenog WBA prvaka svijeta. To je zapravo WBA napravio svim privremenim prvacima, automatski ih promoviravši na pozicije svojih obaveznih izazivača. Ali, ono što je kao najvažnije na kraju naglasio i sam Frank Warren, Amerikanci su upoznali ovog i dalje vrlo mladog, a itekako opasnog i potentnog teškaša.

TNT sada želi Paula


Tommy Fury nije bio tako impresivan poput svog sunarodnjaka, ali je odradio ono po što je došao. Svoju sedmu profesionalnu pobjedu u isto toliko mečeva, 22-godišnji Fury upisao je protiv Anthonyja Taylora. Kako je Taylor u ovim pripremama bio trening partner Jakea Paula, Fury je savršeno iskoristio priliku da prozove boksača koji je kasnije, u glavnoj borbi priredbe, sudačkom odlukom savladao Tyrona Woodleya.

Što se tiče samog meča, daleko od toga da je Fury impresionirao, posebno jer je protiv sebe imao bivšeg MMA borca koji je do sada samo jednom odradio boksački meč, doživjevši poraz. On se zapravo ne razlikuje puno od dosadašnjih Furyjevih protivnika, ali na račun obiteljskih veza i prezimena, "TNT" je uspio polako izgraditi trenutni omjer. Njegovu pravu kvalitetu i potencijal za sada još uvijek ne možemo procijeniti, a teško da ćemo moći i ako ugovori meč koji najviše želi i suprotstaviti se Paulu.

Linker
26. travanj 2024 13:22