K1 i Boks

(VIDEO) Dubois pregazio Snijdersa u nešto više od četiri minute

Dubois vs. Snijders
 screenshot/YouTube (BT Sports)
Točno 200 sekundi tj. jednu rundu i 20 sekundi druge trajao je novi meč Daniela Duboisa

Nikakvih problema oko dolaska do 15. profesionalne pobjede nije imao sjajni britanski teškaš Daniel Dubois (15-0, 14 KO). 22-godišnji "Dynamite" vrlo se lako obračunao s Ricardom Snijdersom (18-2) tako što je Nizozemca već u prvoj rundi tri puta poslao na pod, a onda se sve završilo još jednim rušenjem nakon 20 sekundi druge runde. Sudac je vidio u kojem smjeru meč odlazi te je isti odmah tada prekinuo, prije nego što Snijders primi dodatnu nepotrebnu štetu.

Nije se na Duboisu vidjelo kako mu je ovo prvi meč u 2020. godini. Od samog početka krenuo je onako kako najbolje zna, žestoko i agresivno, bez ikakve namjere da svom protivniku dozvolu priliku barem se osjećati ugodno u ringu. Odmah je Nizozemac bio leđima na konopcima, a Dubois je strpljivo radio, da bi ulaskom u posljednju minutu prve runde prvi puta poslao svog nedoraslog protivnika na pod. Ustao se Snijders i vratio u meč, da bi do kraja runde još dva puta dolazilo do brojanja. Posljednje je ipak bilo na kraju runde, tako da je uspio izdržati do gonga i vratiti se u meč.

No, kao što je gore navedeno, nije to dugo potrajalo. Već nakon dvadesetak sekundi je Dubois prošao još jednim napadom, a ovog puta je sudac, nakon što je odbrojao, zaključio kako nema smisla dozvoliti Snijdersu povratak u apsolutno jednostrani okršaj. Meč je bio gotov.

Dubois je ovom pobjedom izborio meč protiv Joea Joycea, koji će se održati 24. listopada. Pobjednika tog velikog meča čeka mjesto među glavnim kandidatima za napad na neku od svjetskih titula. Moguće i sve četiri, ako se u međuvremenu odradi dugo očekivana borba za unifikaciju.

Linker
30. studeni 2023 17:25