K1 i Boks

(VIDEO) Dvije pobjede prekidom u istoj večeri: Prisjetite se kako je Osaro izborio meč protiv Plazibata

Tariq Osaro. Jahfarr Wilnis| Tariq Osaro vs. Murat Aygun

 Screenshot (youtube, Glory)
Opasni Kevin Tariq Osaro lakoćom je osvojio Gloryjev turnir četvorice krajem četvrtog mjeseca ove godine

27-godišnji Kevin Tariq Osaro sve do ove kalendarske godine bio je relativno nepoznat kickboksač i tek je trebao izgraditi svoje ime na najvećoj sceni. Nigerijski kickboksač s nizozemskom putovnicom marljivo je radio unutar Mike‘s Gyma i skupljao je pobjede u raznim nešto manje poznatim kickboksačkim organizacijama.

U trećem mjesecu prošle godine Osaro je dobio priliku nastupati na ‘‘Road to ONE‘‘ eventu, a iste večeri upisao je dvije pobjede i osvojio je turnir. Nije ipak Osaro završio pod okriljem ONE Championshipa, nego je svoje utočište našao u Gloryju, kao i većina boraca iz Mike‘s Gyma.

Debi pod okriljem Gloryja odradio je u petom mjesecu prošle godine, na takozvanoj ‘‘Glory 80 Studio‘‘ priredbi. Bio je to onaj event koji je Glory priredio kao svojevrsnu ispriku zbog nereda i prekida Glory 80 eventa na kojem je došlo do sukoba navijača Badra Harija i Arkadiusza Wrzoseka. Osaro je u debiju za Glory nokautirao Engleza Rhysa Brudenella u trećoj rundi, a na istom eventu Antonio Plazibat je nokautirao Tarika Khbabeza u trećoj rundi.

Već u drugom nastupu pod okriljem Gloryja, Osaro se borio protiv Levija Rigtersa, ponajboljeg Gloryjevog teškaša. Odlično je Osaro otvorio meč, vršio je strašan pritisak na Rigtersa i napravio mu je pregršt problema. Levi je ipak ostao smiren, radio je štetu ‘‘low kickovima‘‘ i čuvao je energiju za kasnije runde. Bio je to pametan potez, jer Osaro se pretjerano kondicijski potrošio u toj prvoj rundi i Rigters je bez većih problema uzeo sljedeće dvije runde. Jednoglasnom odlukom sudaca Rigters je došao do pobjede.

Osaro je do kraja 2022. godine odradio još jedan meč, a u 11. mjesecu na Glory Rivals 3 eventu nokautirao je Abderrahmana Barkoucha. Priliku za veliki iskorak dobio je u četvrtom mjesecu ove godine. Osaro je bio jedan od četvorice kickboksača uvrštenih na Gloryjev turnir četvorice. Pobjednik tog turnira trebao je dobiti priliku boriti se za privremenu titulu protiv Plazibata. Nije Osaro bio među glavnim favoritima, posebice dok su u turniru bili Luis Tavares i Nordine Mahieddine. Njih dvojica na koncu su otkazali svoje nastupe i Osaru se otvorio nešto lakši put ka osvajanju turnira.

Prekidima je Osaro porazio Jahfarra Wilnisa, a zatim Murata Ayguna i bilo je jasno da će Tariq Osaro biti sljedeći protivnik našeg Plazibata. Osaro je osvajanjem turnira četvorice izborio i nastup na Gloryjevom turniru osmorice koji će se održati krajem ove godine, a skočio je i na drugo mjesto u poretku izazivača unutar teške kategorije. Jako brzo se probio do vrha kategorije, a danas će imati priliku izboriti i napad na titulu prvaka u teškoj kategoriji.

Neće mu biti lako protiv timskog kolege Plazibata i u meč ulazi kao autsajder. Ipak, ne može se Osara unaprijed otpisati, a na turniru četvorice pokazao je koliko je opasan. Ako ste kojim slučajem propustili njegove nastupe na tom turniru, sada je pravo vrijeme da ih pogledate. Snimke oba njegova meča na tom turniru možete pogledati ispod ovog teksta.

Tariq Osaro vs. Jahfarr Wilnis:


Tariq Osaro vs. Murat Aygun:

Linker
27. travanj 2024 12:45