Regija

(VIDEO) ‘Borit ću se isto onako kako se inače borim‘: Pogledajte novu najavu Plazibatovog meča

Antonio Plazibat

 Screenshot (youtube, Glory)
Sve smo bliže meču u kojem će Antonio Plazibat pokušati postati privremenim prvakom Gloryjeve teške kategorije

Jedan dan dijeli nas od velikog meča za Antonija Plazibata, ali i za kompletni hrvatski kickboks. Nikada Hrvatska nije imala prvaka unutar Glory Kickboxing organizacije, a hrvatski teškaš Antonio Plazibat sutra će imati priliku osvojiti pojas.

Da, radi se o pojasu za privremenog prvaka i teoretski Plazibat ni u slučaju pobjede neće postati neprikosnovenim prvakom Gloryjeve teške kategorije. To će i dalje biti Rico Verhoeven, ali Plazibat će dobiti pojas i doći će korak bliže borbi protiv Verhoevena.

Protivnik našem Antoniju Plazibatu biti će nigerijsko-nizozemski kickboksač Kevin Tariq Osaro (24-2-2, 12 KO). Osaro je priliku izborio osvojivši turnir četvorice krajem četvrtog mjeseca, a na tom turniru ostvario je dvije pobjede prekidom u dva nastupa. Osaru će meč protiv Plazibata biti najveći u dosadašnjoj karijeri, a pobjeda bi mu otvorila napad na pojas. Osaro nema puno toga za izgubiti u ovom meču i u borbu može ući s osjetno manje pritiska nego Plazibat. Hrvatski teškaš drži prvo mjesto u poretku izazivača još od desetog mjeseca 2021. godine, a nakon toga je dvaput branio svoju poziciju. Porazom od Osara, Plazibat više ne bi okupirao prvo mjesto u poretku izazivača i morao bi ponovno izboriti status prvog izazivača. Antonio je svjestan toga.

‘‘‘Cookie‘ generalno nema što izgubiti. To i on sam zna. Može samo nešto dobiti. Ako pobijedi, dobit će priliku protiv Rica Verhoevena, priliku za koju ja radim posljednje dvije godine i dajem sve od sebe da ju dobijem. Ne pobijedim li na spektakularan način, ljudi će biti razočarani.‘‘, rekao je Plazibat u novom Gloryjevom najavnom videu, dok je Osaro poručio:

‘‘Na moj ili njegov način, borba će završiti prekidom. Obojica se volimo potući, ne bojimo se borbe i posjedujemo nokautersku moć. Netko će biti završen te večeri.‘‘

Oba borca u svakom od intervjua najavili su pobjedu nokautom i jako teško će ova borba doći do sudačke odluke. Radi se o meču dvojice jako moćnih udarača, a obojica su na vagu stali s više od 120 kilograma mase. Velike su šanse da borba završi već u prvoj rundi, ali Plazibat je naglasio kako neće ništa mijenjati u svom stilu borbe i meču pristupa kao i svakom prijašnjem.

‘‘Borit ću se isto onako kako se inače borim. Vršit ću pritisak, ići ću prema naprijed i tražit ću nokaut.‘‘, rekao je Plazibat.

Glory: Collision 5 event starta sutra (17.6.) od 18:30h, a Plazibata i Osara u ringu možete očekivati iza 22:30h. Još malo se moramo strpiti, a zasad se pozabavite novim Gloryjevim najavnim videom koji se nalazi ispod ovog teksta.

Linker
26. travanj 2024 14:10