K1 i Boks

(VIDEO) Erislandy Lara nokautirao srčanog Irca i obranio WBA pojas

 Erislandy Lara knocks down Gary O'Sullivan 

 AL BELLO/GETTY AL BELLO/Getty images/Profimedia
Još jednom je pokazao svu raskoš svoje savršene tehnike

Još jednu sjajnu borbu imali smo priliku gledati na eventu kojeg su predvodili Gervonta Davis i Ronaldo Romero. 39-godišnji Kubanac Erislandy Lara obranio je svoj regularni WBA pojas srednje kategorije protiv Irca Garyja O'Sullivana tehničkim nokautom u 8. rundi.

Borba je bila prilično jednostrana; Erislandy Lara je u više navrata bio blizu da završi borbu, ali srčani Irac nije pokleknuo sve do 8. runde kada je sudac odlučio da je bilo dosta. Već u četvrtoj rundi Lara šalje Irca na pod; prvo ga je pogodio sjajnim lijevim (zadnjim) direktom iz kontre čime ga je uzdrmao, a zatim još jednim direktom koji ga je poslao na pod. Bilo je to već pred kraj runde, a Gary je uspio pobijediti sudačko brojanje i otići na zasluženi jednominutni odmor.

Lara je istim tempom nastavio i u 5. rundi, ali nije mogao završiti čvrstog Irca. Šesta i sedma runda prošle su u jednakom tonu gdje je Erislandy svim silama pokušavao završiti O'Sullivana, ali je on ipak nekako uspijevao dočekati kraj runde.

U 8. rundi tu je ipak bio kraj nakon što je Lara s dva lijeva direkta teško uzdrmao Garyja, a sudac je odlučio zaustaviti borbu i spasiti Irca od daljnjeg primanja bespotrebne štete. Erislandy Lara ovime je obranio pojas srednje kategorije. Kubanca mnogi smatraju jednim od najboljih tehničara današnjice, što je više puta i dokazao.

U svojoj velikoj karijeri upisao je 29 pobjeda, tri poraza i tri neriješena rezultata. Jedna od njegovih najboljih borbi bila je 2014. godine protiv slavnog Meksikanca Canela Alvareza. Iako je Canelo tu borbu pobijedio podijeljenom sudačkom odlukom, mnogi i dalje smatraju kako je to bila krađa i da je Lari uzeta čista pobjeda.

Linker
18. travanj 2024 16:30