K1 i Boks

(VIDEO) U stampedu nastalom zbog navodne pucnjave ozlijeđeni gledatelji na boksačkom eventu Gervonte Davisa

Stampedo u areni

 Screenshot(Twitter, Ryan Songalia)
Navodno je na gledalištu bila naoružana osoba

Nekoliko boksačkih fanova hospitalizirani kada je nastao stampedo nakon što se čuo pucanj koji je zvučao kao da je iz vatrenog oružja. Sve se dogodilo na boksačkoj priredbi koju su predvodili Gervonta Davis i Ronaldo Romero u kojoj je Gervonta izašao kao pobjednik nakon nokauta u šestoj rundi. Na gledalištu je ukupno bilo oko 20 tisuća ljudi

Radi velike napetosti koja vlada u SAD-u zbog nedavnih masovnih pucnjava, gledatelji u Barclays centru panično su reagirali nakon što su se navodno čuli zvukovi pucnjave. Teniska zvijezda Naomi Osaka koja se tada nalazila u areni rekla je kako joj je rečeno da je u areni trenutno naoružani napadač.

"Upravo sam bila u Barclays centru i odjednom sam čula viku i vidjela ljude kako trče. Vikali su nam da je tamo naoružani napadač i da smo se morali stisnuti u sobu i zatvoriti vrata, ostala sam skamenjena."

Video koji je za Ring Magazine snimio reporter Ryan Songalia prikazuje gledatelje kako se očajnički pokušavaju vratiti natrag u arenu nakon što je dojava o pucnjavi proglašena lažnom. Fanovi su prvo pokušavali napustiti mjesto događaja, a zatim su se pokušavali vratiti na svoja sjedala, ali nastao je stampedo u kojemu je ozlijeđeno nekoliko gledatelja.

Prema riječima ESPN-ovog zaštitara Mikea Coppingera, u prostoriji se nalazila osoba s pištoljem. Kasnije je njujorška policija ublažila tu izjavu o napadaču, ali priznali su da je dosta ljudi ozlijeđeno tijekom stampeda.

Linker
16. travanj 2024 22:45