K1 i Boks

(VIDEO) Floyd Mayweather ponovno će boksati protiv unuka kultnog mafijaša; Prošlogodišnji meč završio je masovnom tučnjavom

Floyd Mayweather Jr. and John Gotti III

 Andrew H. Walker/Shutterstock Editorial/Profimedia
Ponajbolji boksač 21. stoljeća želi poravnati račune s nekadašnjim MMA borcem

Floyd Mayweather proteklih nekoliko godina uživa odrađujući boksačke egzibicije u kojima se nerijetko ne mora ni oznojiti kako bi pobijedio ili priveo meč kraju.

Jedan od bizarnijih egzibicijskih mečeva Floyd je odradio u šestom mjesecu prošle godine. Ponajveći boksač 21. stoljeća dijelio je ring s Johnom Gottijem III, borcu koji je u meč ušao sa ‘‘scoreom‘‘ 5-1 u MMA vodama, dok je u profesionalnom boksu upisao dva slavlja u jednako toliko nastupa.

John Gotti III zapravo je unuk kultnog njujorškog mafijaša Johna Gottija. Gotti je bio čelni čovjek mafijaške obitelji Gambino, a dugi niz godina ta obitelj bila je na glasu kao najmoćnija mafijaška obitelj. John Gotti ujedno je i jedan od najpopularnijih mafijaša svog vremena, a 1992. godine bio je osuđen na doživotni zatvor. Sredinom 2002. godine, John Gotti preminuo je zbog posljedica raka grla.

Meč između Gottija i Floyda završio je vrlo neslavno. Sudac Kenny Bayless diskvalificirao je Gottija u šestoj rundi, jer je Gotti tokom meča konstantno hvatao Floyda. Gotti je ‘‘eksplodirao‘‘ nakon prekida i napao je Floyda. Nekoliko sekundi kasnije sukob je prerastao u masovnu tučnjavu.

‘‘Čini se da će obitelj Gotti zauvijek biti neprijatelj broj 1 i stoga će oni sve učiniti da me ocrne. Rano tijekom meča, Floyd je provocirao cijeli moj tim i dio s mojim navijačima. Govorio je sve što je imao za reći, a ja sam ga pitao planiramo li ovo odraditi na takav način. On mi je jasno dao do znanja da će se stvari tako odvijati, a iste minute kada sam mu uzvratio, došlo je do problema. Čim sam započeo s provokacijama i psovkama, nastao je problem. Ali ranije tijekom meča, Kenny Bayless apsolutno ništa nije rekao Floydu. To nije pošteno.‘‘, prepričavao je Gotti gostujući u MMA Houru, a zatim je rekao što je po njemu dovelo do prekida meča.

‘‘100 posto je meč prekinut jer sam počeo sve više pogađati. Približavao sam mu se (Floydu), a u šestoj rundi završili smo u klinču. Ja sam tada poljubio Floyda u obraz i rekao sam mu: ‘To je to, potrošio se, ispucao si se rano u meču‘. Osjećao sam se ugodno, a osjetio sam da je njegova moć opala, kao i njegova brzina. Pustio sam svoje ruke i počeo sam ga pogađati, a ubrzo su prekinuli meč. Nikada nisam vidio nešto takvo, a godinama pratim boks. To je Floydov tip (Kenny Bayless, op.a.). Oni ni pod koju cijenu neće dopustiti da Floyd izgleda loše. Naravno da su ga štitili.‘‘

Uzevši u obzir da je meč završio kontroverzno, Floyd je pristao ugovoriti novi meč protiv Johna Gottija III. Borba će se održati 24. kolovoza (osmi mjesec) u Mexico Cityju. Sinoć su Floyd i Gotti odradili konferenciju za medije i sučeljavanje, a čini se kako su tenzije ostale iza njih. Sve je prošlo bez ikakvih incidenata i sukoba, a nadamo se da će se u istom duhu odigrati i njihov međusobni okršaj u ringu.

Linker
27. kolovoz 2024 07:50