K1 i Boks

(VIDEO) Gervonta Davis sjajnim nokautom zaustavio Romera pa prozvao Ryana Garciu

Gervonta Davis 

 AL BELLO/Getty images/Profimedia
Ovime je potvrdio prvo mjesto na BoxRec ljestvici

Nakon kaosa na vaganju i svih ostalih tenzija koje su se odvijale do samoga meča, sama borba protekla je ipak u malo drugačijoj atmosferi. Nismo vidjeli previše akcije u prvih pet rundi; borci su svoj posao odrađivali taktički i koncentrirano. Do samog prekida Gervonta je vodio minimalnom razlikom od 48-47, ili u prijevodu 3-2 u rundama. Pola minute prije kraja šeste runde Romero je išao prema naprijed i taman usred serije udaraca Gervonta ga je sjajno kontrirao preciznim lijevim krošeom od kojeg je Romero odmah pao na pod.

Romero se uspio pridići na noge prije isteka sudačkog brojanja, no bilo je očito da jedva stoji na nogama te je sudac donio odluku da je borba gotova. Gervonta je prvo slavio veliku pobjedu, a zatim prozvao Ryana Garciu na međusobni dvoboj. Romeru je ovo bio prvi poraz u profesionalnoj karijeri.

Gervontu Davisa mnogi smatraju najboljim borcem lake kategorije unatoč velikoj konkurenciji. Iako nije imao veliku amatersku karijeru, u profesionalnom boksu je ipak uspio napraviti velike rezultate i probiti se kao jedna od velikih zvijezda i potencijalnih "zlatnih koka" boksa.

Neka od većih imena koje je pobjeđivao u boksu su Yuriorkis Gamboa, Leo Santa Cruz, Mario Barrios i Isaac Cruz. Protiv Lea Santa Cruza isporučio je jedan od najboljih nokauta aperkatom svih vremena, dok je protiv Isaaca Cruza pokazao da može ostati koncentriran i smiren čak i kad se na njega vrši veliki pritisak. Naime Isaac Cruz je po mnogima možda trebao i pobijediti u tome meču jer je bio agresor i vodio borbu, no ipak su prevladale nijanse u obliku preciznih udaraca "Tanka" Davisa.

Na BoxRec ljestvici Gervonta u lakoj kategoriji zauzima prvo mjesto, a iza njega su redom WBA (super), IBF i WBO prvak George Kambosos Jr., Teofimo Lopez, WBC prvak Devin Haney i slavni Ukrajinac Vasyl Lomachenko.

Linker
20. travanj 2024 08:32