K1 i Boks

(VIDEO) Glory pustio novu najavu meča između ‘Reema‘ i Harija: ‘Osjećam se kao da se vraćam kući‘

Alistair Overeem

 Screenshot (youtube, Glory)
Borba Alistaira Overeema i Badra Harija najveći je spektakl koji će Glory ponuditi u 2022. godini

Malo manje od mjesec dana dijeli nas od najveće Gloryjeve priredbe u 2022. godini. Glory: Collision 4 naziv je eventa koji će se 8. listopada (10. mjesec) održati u GelreDomeu u nizozemskom Arnhemu, a program izgleda uistinu fantastično.

Sergej Maslobojev protiv Tarika Khbabeza za upražnjeni tron u poluteškoj kategoriji (Artem Vakhitov napustio je Glory). Tyjan Beztati protiv Stoyana Koprivlenskog za titulu u lakoj kategoriji, Petchpanomrung Kiatmookao protiv Abrahama Vidalesa za pojas u perolakoj kategoriji i Tiffany van Soest protiv Sarah Moussaddak za titulu prvakinje u super bantam kategoriji. Dakle, čak četiri meča za pojas gledat ćemo na tom eventu, ali niti jedna od tih borbi ne predvodi taj event.

Badr Hari i Alistair Overeem glavne su zvijezde tog eventa i upravo oni čine ‘‘main event‘‘ Glory: Collision 4 eventa. Radi se o njihovom trećem međusobnom obračunu, a obojica su upisali po jednu pobjedu kroz prva dva obračuna.

Alistair Overeem nije nastupao u kickboksu još od 2010. godine i osvajanja K-1 World Grand Prix turnira. Nakon toga uslijedila je duga i uspješna MMA karijera, a ‘‘Reem‘‘ se prošle godine vratio u kickboks. Trebao se Overeem odmah boriti protiv Rica Verhoevena za titulu prvaka u teškoj kategoriji, ali meč zakazan za 10. mjesec prošle godine otkazao je zbog ozljede. Sada ga čeka trilogija protiv Harija koji na pobjedu čeka još od osmog mjeseca 2015. godine i tehničkog nokauta koji je upisao protiv Ismaela Londta.

Uslijedila su četiri poraza i dva ‘‘no contesta‘‘ u rezimeu ovog legendarnog Marokanca. Iako mnogi smatraju da su i Overeem i Hari daleko od svojih najboljih dana, ovakav meč se ne propušta i jedan je od najvećih koje Glory u ovom trenutku može ponuditi.

Mjesec dana uoči eventa, Glory je pustio novu najavu tog meča. ‘‘Posljednje poglavlje: Učini to ili umri‘‘, naslov je njihovog videa.

‘‘Nisam očekivao da ću se vratiti u kickboksački ring, ali život je pun iznenađenja, zar ne? Osjećam se kao da se vraćam kući.‘‘, Alistairove su riječi kojima započinje nova Gloryjeva najava.

‘‘Za ovakve borbe se živi, znate, ovo su takvi trenuci. Testirat ću njegovu želju za pobjedom.‘‘, govori Badr Hari, ali najbolje da ovaj kratki video pogledati sami.

Najava je zanimljiva, ali podosta kratka. Ipak, treba naglasiti kako je Glory na svom kanalu podijelio i kompilaciju njihovih nokauta, a radi se od deset i pol minuta čiste uživancije. Taj video nalazi se pri dnu ovog teksta.

Linker
22. travanj 2024 02:41