Regija

Plazibat otkrio razlog otkazivanja meča s Ben Saddikom: ‘Privremena titula ne donosi apsolutno ništa‘

Antonio Plazibat

 Orange Pics BV/Alamy/Alamy/Profimedia
Najbolji hrvatski kickboksač ostao je bez meča za titulu privremenog prvaka Gloryjeve teške kategorije

Još uoči 20. kolovoza (osmi mjesec) i meča između Benjamina Adegbuyija i Jamala Bena Saddika, bilo je poznato kako će se pobjednik tog meča boriti protiv Antonija Plazibata za titulu privremenog prvaka Gloryjeve teške kategorije.

Jamala Ben Saddik brutalno je pretukao Benjamina Adegbuyija na Glory 81 eventu u Dusseldorfu i nokautirao ga je nakon nešto više od dvije i pol minute prve runde. Time je Marokanac postao Plazibatov sljedeći protivnik, a hrvatski kickboksač trebao se obračunati s Ben Saddikom na Glory: Collision 4 eventu koji se održava 8. listopada (deseti mjesec) u Nizozemskoj.

Odmah je taj meč potegnuo određena pitanja i zanimljivosti jer Plazibat i Ben Saddik zajedno treniraju i spariraju unutar Mike‘s Gyma. Prije dva dana imali ste priliku čitati na našem portalu kako je meč Jamala Ben Saddika i Plazibata otkazan jer se njih dvojica navodno odbijaju boriti jedan protiv drugog jer zajedno treniraju. Mike Passenier, glavni trener i vlasnik Mike‘s Gyma opovrgavao je te navode ističući kako se oni odbijaju boriti jer im taj meč ne garantira napad na titulu koju drži Rico Verhoeven.

Kako bismo ubili sve pretpostavke i nejasnoće, kontaktirali smo Plazibata te smo od njega saznali razloge otkazivanja meča koji je trebao odraditi protiv sjajnog Ben Saddika.

‘‘Što se tiče borbe s Jamalom...nismo mi odbili borbu jer se ne želimo boriti jedan protiv drugoga. Logično je da ćemo se kad-tad boriti ako obojica nastavimo pobjeđivati i ostanemo pri vrhu. Rekli smo da je logičnije da se zasad ne borimo, nego da prvo pobijedimo Rica (Verhoevena). Onda kad pobijedimo Rica, ako ćemo se boriti, borit ćemo se za titulu. Ta borba (Plazibat vs. Ben Saddik) već sada je užasno zanimljiva i svi je žele vidjeti, ali u konačnici, za godinu dana ako obojica nastavimo pobjeđivati ili ako pobijedimo Rica (Verhoevena), ta borba (Plazibat vs. Ben Saddik) bit će najveća borba u kickboksu. Tada bi sama ta borba bila na tako visokoj razini da bi sami mogli rasprodati arenu gdje god hoćemo. Zbog toga ta borba trenutno nema smisla.‘‘, započeo je Plazibat, a zatim je dodatno pojasnio zašto se on i Ben Saddik neće boriti u desetom mjesecu.

‘‘Trenutno taj meč nema smisla niti s financijske strane, niti iz borilačke perspektive. Pobjedniku tog meča ne bi bila zajamčena borba za titulu protiv Rica. Rico se na kraju može boriti s Badrom (Harijem) ili Alistairom (Overeemom), a može se boriti i s Levijem Rigtersom, njega sada guraju. Rico će donijeti odluku s kime će se boriti. Privremena titula trenutno ništa ne znači. Jamal (Ben Saddik) i ja smo svjesni ako obojica nastavimo pobjeđivati, budemo pri vrhu na prvom i drugom mjestu te nokautiramo sve, u konačnici ćemo se boriti. Ali ako ćemo se već boriti, onda to treba imati financijskog smisla, a osim financijskog smisla, treba imati i općenito smisla. Što će se dogoditi, borimo li se za pravu titulu? Hoćemo li pobijediti Rica, maknuti ga s trona i onda da se nas dvojica borimo da vidimo tko je najbolji i gotovo. Ruka tebi, ruka meni, idemo dalje, vidimo se za tri mjeseca, saznat ćemo tko je bolji i gotovo. Tada bi to imalo smisla. Trenutno mislimo da ta borba nema smisla, nego bi ju odradili samo da ju odradimo. Zato smo odbili borbu, a najveći je problem što ta borba ne donosi ništa. Privremena titula ne donosi apsolutno ništa, jer nakon toga opet si prvorangiran ili drugorangiran. Dakle ništa ne dobivamo. U konačnici, Jamal i ja ćemo se boriti ako nastavimo pobjeđivati, ali neka to bude za titulu, onako kako treba biti. Zasad pomažemo jedan drugome da skinemo Rica s trona, a nakon toga možemo odraditi tu borbu.‘‘, dodao je najbolji hrvatski kickboksač.

Plazibat je sada službeno uklonjen s programa velike Gloryjeve priredbe koja će se održati u GelreDomu, a Mike Passenier u razgovoru za nizozemski AD rekao je kako postoji mogućnost da hrvatski teškaš ipak nastupi. Antonio nam je također potvrdio kako nije isključen njegov nastup, ali realnije je da ipak neće nastupiti.

‘‘Postoji mogućnost da se borim na tom eventu, ali zasad sam maknut s tog eventa i ne borim se. Neke opcije još su otvorene. Trenutno treniram, spremam se za taj datum, ali službeno se zasad ne borim na toj priredbi. Bude li kakvih promjena, javnost će saznati. Zasad se službeno ne borim i trenutno nema planiranog protivnika za mene, nego čekam Rica, ajmo reći.‘‘

Kad je u pitanju Rico Verhoeven, on titulu prvaka Gloryjeve teške kategorije nije branio od desetog mjeseca prošle godine. Kralj teške kategorije tada je prekidom pobijedio Jamala Ben Saddika u četvrtoj rundi. Bio je to možda i najbolji kickboksački meč u protekloj godini, a Ben Saddik napravio je Verhoevenu pregršt problema. Verhoeven nakon toga nije kročio u ring, ali krajem desetog mjeseca ove godine, Rico će odraditi prvi ovogodišnji nastup. Verhoeven će 29.10. odraditi meč protiv Hesdyja Gergesa u sklopu eventa nazvanog ‘‘HIT IT‘‘, a Plazibat nam je pojasnio zašto Verhoeven ne brani titulu ove godine te zašto sam Antonio tako dugo čeka napad na pojas iako je već neko vrijeme prvorangiran u poretku izazivača.

‘‘Bio sam otvoren boriti se s Levijem (Rigtersom), ali Leviju su dali kolegu iz Mike‘s Gyma (Tariq Osorio) koji je odradio tek jednu borbu i tek je potpisao ugovor. Opet na neki način čuvaju Levija i daju mu najlakši put. Ne žele ga dati meni. Tražili smo i da ga daju Jamalu jer su se njih dvojica već trebali boriti. Nisu ga dali ni njemu. Ja sam rekao da se mogu boriti s bilo kim drugim, ali trenutno mi ne nude nikakvog protivnika.‘‘, pojasnio je Plazibat svoju situaciju, a zatim je uslijedio osvrt na Verhoevena.

‘‘Rico se sad bori na nekakvom ‘Hit It‘ showu. To nije prava borilačka organizacija, nego nekakav ‘entertainment night‘. Koliko sam ja shvatio, tamo će biti DJ, show, festival, party, borbe poznatih itd. To je nekakva večer zabave gdje će se skakati i piti, a zatim će se malo gledati borbe. Rico se tu bori s Hesdyjem Gergesom. Mislim da je svima jasno da mu je to najlakši protivnik i to će odraditi samo za ‘show‘. Odobrili su mu tu odluku i on ove godine neće braniti titulu. Početkom iduće godine on bi trebao braniti titulu. Samo je pitanje protiv koga će ju braniti. Sad su tu Alistair (Overeem) i Badr (Hari) opet. Ako Alistair (Overeem) pobijedi, borit će se on s njim sigurno. Ako i ne pobijedi, možda će se boriti s njim. Ne vjerujem da će se (Rico) opet boriti s Badrom (Harijem), ali ako pobijedi, Badr će vjerojatno imati još jedan meč prije Rica. Možda on odabere Levija, a onda je opet upitno s kime će se Rico boriti.‘‘, opisao je Plazibat svu tu zavrzlamu pri vrhu Gloryjeve teške kategorije.

Badr Hari i Alistair Overeem predvode Glory: Collision 4 event koji se održava spomenutog 8. listopada (10. mjesec), a upravo taj meč jedan je od razloga zašto se Ben Saddik i Plazibat ne žele trenutno boriti, čak ni za titulu privremenog prvaka. Naime, Hari i Overeem nastupaju u ‘‘main eventu‘‘ i jasno je da ih Glory vidi kao zvučnija imena i veće zvijezde u ovom trenutku. Overeem je još u desetom mjesecu protekle godine imao zakazan meč protiv Verhoevena, ali ga je otkazao zbog ozljede. Pobijedi li Harija, više je nego izgledno da će Glory upravo ‘‘Reema‘‘ upariti s Verhoevenom, dok bi pobjednik meča između Plazibata i Ben Saddika u tom slučaju izvisio.

Badr Hari također je jedno vrijeme bio Plazibatov timski kolega u sklopu Mike‘s Gyma, ali legendarni Marokanac od prošle godine trenira u SB Gymu pod okriljem Saida El Badaouija. Plazibat nikada nije tajio da je Hari jedan od kickboksača na koje se ugleda, a on i Hari razvili su i prijateljstvo tijekom godina zajedničkog treniranja. Što će se dogoditi u slučaju da ih Glory odluči međusobno upariti te koga Plazibat vidi kao favorita u obračunu Harija i Overeema, saznajte u nastavku teksta.

‘‘Ne znam koga bih odabrao kao favorita. Mislim da Badr tu ima malo veće šanse, ali Overeem nikad nije za podcijeniti. Ne znam kakvog ćemo Overeema gledati, motiviranog ili nemotiviranog, je li samo došao uzeti novce. O tome zavisi sve. Zasad mi je Badr blagi favorit, ali nisam sto posto siguran. Ajmo reći da sam 60-40 za Badra ili 55-45 za Badra. Ako pobijedi i ako nas Glory upari...više ne treniramo skupa, dobri jesmo, čujemo se, znamo da sam bio njegov fan itd. Ali ako se budemo morali boriti, nemam ja više ni mogućnost odbijati. Ako odbijem njega i Jamala, s kime ću se uopće boriti? Borit ćemo se, ali prvo nek se razvije situacija pa ćemo vidjeti tko mene čeka.‘‘, riječi su Antonija Plazibata.

28-godišnji hrvatski teškaš posljednji nastup upisao je u petom mjesecu ove godine. Plazibat je u trećoj rundi nokautirao Tarika Khbabeza, ali već početkom druge runde hrvatski je borac ozlijedio koljeno i do pobjede nije lako došao. Srećom, na kraju se nije radilo o težoj ozljedi i Plazibat se u potpunosti oporavio.

‘‘Najluđe što se tiče te ozljede koljena, kad smo isprobavali podlogu, stali smo i gledali. Ja sam podlogu pomicalo lijevo-desno, smijao sam se i rekao sam da će netko potrgati koljeno taj dan. Meni Eni Musić (kondicijski trener) govori: ‘Brate, reci im da zategnu podlogu‘. Ja njemu kažem: ‘Ma što ćemo zatezati, tko će se ozlijediti, neću tu sad nešto glumiti‘. Na kraju nisam ništa rekao i onda se dogodilo da sam ja pokidao koljeno početkom druge runde. Smrskao sam kost u koljenu i parcijalno su mi pukli ligamenti, ali hvala Bogu nije bilo ništa teže. Hvala Bogu na doktoru Zoranu Tocilju, on mi je sve to spasio i odradio najbolje moguće. Koljeno je kao novo, spariram i radim sve normalno, nema nikakvih problema. Ništa, hvala Bogu na Tocilju i to je to. Ali eto, ja sam se rugao da će netko pokidati koljeno i na kraju se meni dogodilo. Te večeri kolegi iz Mike‘s Gyma pukla je ahilova tetiva tijekom meča, Rakiću je te večeri puknuo križni ligament, a meni se ovo dogodilo.‘‘, detaljno je opisao Plazibat probleme s kojima se susreo 14. svibnja (5. mjesec) u Arnhemu.

Kad je u pitanju sljedeći Plazibatov nastup, moguće je da Antonio nastupi ove godine čak i ako propusti event zakazan za deseti mjesec.

‘‘Ako propustim ovaj event, Glory ima nekakav event u 11. i 12. mjesecu, ne znam još održava li se u Japanu ili ne. Možda tu nastupim, a u konačnici možda budem čekao Rica i onda ću nastupiti krajem prvog ili početkom drugog mjeseca. Spremam se, treniram i to je to.‘‘

Osim po sjajnim nastupima koje pruža posljednjih nekoliko godina, Plazibat se u regiji isprofilirao i kao svojevrsni ‘‘YouTuber/Influencer‘‘. Naravno, radi se o šali vezanoj za njegov YouTube kanal u sklopu kojeg je redovno objavljivao jako zanimljive i zabavne videe. Sedam mjeseci prošlo je od posljednjeg videa koji je podijelio na svom popularnom YouTube kanalu, a saznali smo i gdje je ‘‘zapelo‘‘.

‘‘Na mobitelu imam nekoliko gotovih videa za YouTube. Moram ih pogledati i provjeriti jesu li dobri, ali sam lijen za pogledati ih. Moram se malo više uhvatiti toga, ali u zadnje vrijeme sam imao puno toga za rješavati i bio sam prelijen za pogledati te videe, iako imam 5-10 videa spremnih za objaviti. Uglavnom, lijenost i ništa drugo. Nastavit ću s time, ali trenutno sam malo lijen. Skupljam volju i tražim nekog s kime ću se konkretno dogovoriti da mi to odrađuje i snima. I naravno, ja sam uvijek influencer prije svega!‘‘, za kraj je poručio prvorangirani izazivač u Gloryjevoj teškoj kategoriji.

Linker
16. travanj 2024 21:24