K1 i Boks

(VIDEO) Golovkin četiri puta rušio izazivača i prekidom stigao do rekordne obrane naslova!

Gennady Golovkin i Kamil Szeremeta
 Cliff Hawkins/Getty Images/AFP
'GGG' je na Floridi prestigao legendarnog Hopkinsa, ali neki se baš i neće složiti s tim rekordom

Gennady Golovkin (41-1-1) opravdao je ulogu velikog favorita i u noći s petka na subotu na jedan uvjerljiv način obranio svoje IBF i IBO titule.

Kazahstanski udarač na Floridi je čak četiri puta rušio svog izazivača Kamila Szeremetu (21-1). Po jednom u prvoj, drugoj, četvrtoj i sedmoj rundi nakon koje je kut do ove borbe neporaženog Poljaka sucu Telisu Assimeniosu jasno dao do znanja da zaustavi meč.

Golovkin se ovom pobjedom vratio u ring po prvi puta nakon što je u listopadu prošle godine jednoglasnom odlukom sudaca svladao Sergiya Derevyanchenka. Za Gennadyja je ovo bila i rekordna 21. obrana titule u srednjoj kategoriji čime je prestigao legendarnog Bernarda Hopkinsa. Iako, neki se s ovim rekordom neće složiti jer čak pet obrana otpada na WBA (Regular) titulu.

"Nisam previše iznenađen, ovo je bio meč na visokoj razini. Kamil je sjajan boksač, ali nisam iznenađen. Jednostavno sam se osjećao vrlo ugodno. Radio sam naporno za ovu borbu i ponosan sam na svoj tim. Poštujem i Kamilove trenere. Donijeli su pametnu odluku jer je već bio gotov. A što slijedi? Otvoren sam za sve opcije", rekao je Golovkin nakon meča.

Linker
19. travanj 2024 13:51