K1 i Boks

(VIDEO) Helenius šokirao Kownackog i nokautirao ga u četvrtoj rundi, Ajagba uvjerljiv u svom meču

Helenius vs. Kownacki
 screenshot/Youtube
Adam Kownacki iznenađujuće je poražen u meču kojim je trebao osigurati poziciju propisanog WBA izazivača u teškoj kategoriji. Nakon tri runde koje je odradio u maniri favorita, Poljak je u četvrtoj primio udarac koji ga je uzdrmao te nedugo nakon toga doveo do prekida meča. Na PBC on FOX programu koji je taj meč predvodio, nastupio je i talentirani nigerijski teškaš Efe Ajagba. On je svoj posao odradio bez većih problema.

Veliki je favorit u ovom meču bio 30-godišnji Adam Kownacki (20-1, 15 KO), do jučer deseti teškaš svijeta po Boxrecu. Imao je protiv sebe iskusnog protivnika u Robertu Heleniusu (30-3, 19 KO), 36-godišnjaka uvijek spremnog ući u otvoreni okršaj, no vjerovalo se da ne bi trebao imati prevelikih problema u osiguravanju pozicije prvog izazivača teške kategorije prema WBA. No, u brooklynskom Barclays Centru dogodilo se veliko iznenađenje.

Kownacki je započeo meč onako kako se od njega očekivalo. Pogađao je više i konkretnije te se činilo kako je već u drugoj rundi doveo Heleniusa u probleme. Ipak, iskusan je finski boksač i već je puno puta ranije dokazao kako njegova brada može primiti puno štete te je ostao u meču. I ne samo da je ostao, nego ga je u četvrtoj rundi uspio privesti kraja s rukama dignutim u zraku.

Nakon dvadesetak sekundi četvrte runde, Kownacni je primio lijevi kroše, a sudac nije dobro vidio i procijenio je kako se Poljak samo okliznuo. Helenius je ipak znao što je napravio pa je napao i serijom desne i lijeve ruke poslao Poljaka na pod za prvo brojanje u meču. Vratio se veliki favorit u meč, no nije bilo vremena da se u potpunosti pribere. Helenius je žestoko napao, pogodio je još nekoliko serija i sudac nije imao izbora nego prekinuti meč u kojem se Kownacki više nije uspijevao braniti.

Ovime je Kownacki doživio velik pad, kako na Boxrec ljestvici, tako i na ljestvicama svih organizacija, gdje je bio podosta visoko unutar Top 10. Osim toga, na ovaj način eliminiran je jedan od nadolazećih boksača koji su trebali biti konkurencija Filipu Hrgoviću na putu prema vrhu.

Drugi veliki teškaški potencijal koji je nastupio na istom programu nije upao u probleme. Efe Ajagba (13-0, 11 KO) savladao je Razvana Cojanua prekidom u devetoj rundi. 25-godišnji Nigerijac tako nastavlja svoj put prema vrhu paralelno s nekim drugim talentiranim teškašima. Dugo ih nije bilo u ovako velikom broju. Prekid spomenutog meča možete pogledati u videu ispod teksta.

Linker
25. travanj 2024 14:15