K1 i Boks

(VIDEO) ‘Hrgović ga je školovao!‘: Poznati boksački portal podsjetio na sparing Hrgovića i Wildera, fanovi složni oko boljeg boksača

Deontay Wilder (lijevo) i Filip Hrgović (desno)

 Screenshot (pro Boxing Fans)
Najbolji hrvatski teškaš uskoro će nastupiti na istoj priredbi na kojoj će boksati i Wilder

Sve smo bliže novom nastupu Filipa Hrgovića. ‘‘El Animal‘‘ početkom lipnja (šesti mjesec) odradit će svoj 18. profesionalni boksački nastup. Najboljeg hrvatskog teškaša ujedno čeka i jedan od najtežih mečeva u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri.

Daniel Dubois (20-2-0) naći će se na suprotnoj strani ringa. Opasni Britanac uz Zhileija Zhanga najveći je i najkvalitetniji Hrgovićev dosadašnji protivnik. Ovaj meč bit će dio obračuna između Matchroom Boxing i Quensberry Promotionsa. Dvije ponajveće promotorske kuće na svijetu ponudit će petoricu svojih boksača koji će biti međusobno upareni, a na kraju će se zbrajati pobjede i saznat ćemo koja promotorska kuća odnosi pobjedu.

Priredba će se održati 1. lipnja u Rijadu, a osim Hrgovića, na spektaklu u Rijadu nastupit će i Deontay Wilder. Ponajbolji američki teškaš u posljednjih desetak godina borit će se protiv Zhileija Zhanga, boksača kojeg je Hrgović porazio u osmom mjesecu 2022. godine.

Ususret nadolazećem spektaklu, poznati boksački portal pod nazivom Pro Boxing Fans odlučio nas je vratiti u prošlost, točnije u 2013. godinu (Pro Boxing Fans netočno navodi da se radi o 2011. godini, op.a.).

Naime, Filip Hrgović i Deontay Wilder tada su imali priliku odraditi sparing, a snimka njihovog sparinga nekoć je bila viralna među boksačkim fanovima.

Ipak, mnogi su donekle zaboravili na ovaj sparing i zato je uslijedio podsjetnik. Hrgović i Wilder tada su bili dio trening kampa koji je organizirao David Haye, a danas umirovljeni Britanac pripremao se za nikad održani meč protiv Tysona Furyja. Haye je morao otkazati borbu zbog posjekotine koju je zadobio na sparingu, a krivac za posjekotinu bio je upravo naš Hrgović. ‘‘El Animal‘‘ je radio probleme svim okupljenim boksačima u tom trening kampu, što je potvrdio i teškaš Richard Towers.

‘‘Filip me razbijao dvije runde, a zatim je razbio Deontayja (Wildera) i Davida (Hayea), također u dvije runde. Isto je napravio i Mariuszu Wachu.‘‘, rekao je Towers.

Velik dio tih sparinga nije javno dostupan, ali sparing Hrgovića i Wildera itekako je dostupan. Na snimci je vidljivo kako Hrgović uistinu dominira, a fanovi na društvenim mrežama portala Pro Boxing Fansa složni su da je Hrgović pokazao puno više.

‘‘Školovao je Wildera.‘‘

‘‘Wilder pokušava podučiti Hrgovića, a zapravo je Hrgović taj koji drži lekcije.‘‘

‘‘Ovo je borba za koju smo sigurni da se neće dogoditi nakon ovakvog sparinga.‘‘

‘‘Wilder je šokantan, tip ne zna boksati. Nedokučivo mi je kako je izgradio karijeru s više od 40 mečeva.‘‘

‘‘Ne brinite, Wilder je igrao ulogu boksačke vreće kako bi podigao Hrgovićevo samopouzdanje.‘‘

Ovo su samo neki od brojnih komentara koji izruguju Wilderove boksačke vještine, ali i hvale ono što je prezentirao tada 21-godišnji Hrgović.

Kako je ‘‘El Animal‘‘ izdominirao Wildera te 2013. godine, pogledajte u videu ispod ovog teksta.

Linker
10. svibanj 2024 08:26