K1 i Boks

(VIDEO) Hrgović tri kilograma lakši od Moline, pogledajte posljednje sučeljavanje uoči ulaska u ring!

Filip Hrgović i Eric Molina
Filip Hrgović i Eric Molina odradili su vaganje za svoj sutrašnji meč. Hrvatskom boksaču skala je pokazala 109.3 kilograma, dok je Molina imao tri kilograma i 200 grama više od njega (112.5 kg). Nakon toga su odradili i posljednje sučeljavanje prije susreta u ringu.

Najbolji hrvatski boksač ovog puta nešto je lakši nego za svoj posljednji meč protiv Marija Hederije. U Meksiku je težio 110.5 kilograma, ali to svakako odgovara onome što je Filip već tada najavio, kako će svakim mečem biti sve lakši, a ujedno brži, eksplozivniji i snažniji.

Molina je težio čak pet kilograma više nego što je imao za svoj napad na titulu protiv Anthonyja Joshue. Za taj meč iz prosinca 2016. godine težio je 107.5 kilograma. Nešto teži od toga bio je i za meč koji je odradio protiv Dominica Breazealea (109 kg), no ovog puta je svakako došao još teži nego što se očekivalo. Pretpostavlja se kako bi njegova najveća šansa trebala biti u nekom pojedinačnom udarcu kojim bi pronašao Filipovu bradu pa ne treba čuditi da je ispred brzine odabrao snagu.

Hrgović i Molina sutra nastupaju u drugoj od pet borbi glavnog programa "Clash on the Dunes" spektakla u Diriyah Areni. Ispod teksta pogledajte kako su boksači izgledali na vaganju te kako je proteklo posljednje sučeljavanje.

Linker
22. travanj 2024 23:45