K1 i Boks

(VIDEO) Hughie Fury savladao Christiana Hammera prekidom nakon pete runde

Christian Hammer vs. Hughie Fury
 screenshot (YouTube, Sky Sports)
Mlađi bratić Tysona Furyja došao je do bitne pobjede u meču protiv iskusnog Nijemca

Svoj vjerojatno do sada najbolji meč odradio je Hughie Fury na priredbi održanoj u engleskom Newcastleu. Bratić Tysona Furyja, inače 14. teškaš svijeta prema BoxRecu, susreo se s 30. borcem iste ljestvice, iskusnim Christianom Hammerom iz Njemačke. Kroz pet rundi pokazao je Fury puno toga, prije nego je meč prekinut zbog Hammerove ozljede bicepse.

Fury (26-3, 15 KO) je u svoj prvi meč nakon prosinca prošle godine ušao više nego spreman, a najvažnije je navesti kako je izgledao puno agresivnije te aktivnije nego u svojim ranijim mečevima. Upravo njegov stari stil bio je ono što je ljubitelje boksa frustriralo, no ovog puta su on i njegov protivnik ponudili uzbudljiv okršaj prepun akcije. 34-godišnji Hammer (26-8, 16 KO) inače je vrlo čvrst boksač kojeg je posljednji put prekidom zaustavio ni više ni manje nego Tyson Fury, a to je bilo 2015. godine. Ovog puta sve je vodilo tome da bi meč bio gotov putem prekida čak i da nije bilo spomenute ozljede.

Potvrdio je Fury napokon da još uvijek ima što ponuditi te da je prerano otpisan nakon nekoliko neuspjeha, uključujući poraz od Josepha Parkera iz 2017. godine, kad se protiv Novozelanđanina brio za WBO titulu. Tada je očito još bio premlad, a s današnjim iskustvom i motivacijom bi vjerojatno mogao više. Nakon ovog meča njegov će se idući sigurno pozornije pratiti.

"Bio je ovo lak posao za mene. Prolazio sam kroz njega lagano podižući brzinu. Pogađao sam da slabijim udarcima, a on je radio greške, to je bio plan. Imao sam još puno toga za ponuditi. Kratili smo distancu i onda ju produžavali, to ga je frustriralo. Bio je spreman odustati, a dao sam tek 50 posto sebe. Prekid bi došao neovisno o svemu. Hammeru je bilo dosta što je konstantno bio pogađan. Ja sam borac, tek mi je 27 godine i volim se boriti", prokomentirao je Fury nakon meča.

Snimku cijelog meča, koji je Sky Sports prenosio besplatno putem YouTubea, možete pogledati ispod teksta.

Linker
26. travanj 2024 17:13