K1 i Boks

Hughie Fury protiv Michaela Huntera za prvog izazivača teške kategorije po WBA federaciji!

Michael Hunter, Hughie Fury

 Sky Sports Boxing
Ovo će obojici biti drugi pokušaj da dobiju priliku boksati za naslov

Hughie Fury i Michael Hunter borit će se jedan protiv drugoga u eliminacijskoj borbi za prvog izazivača prema WBA federaciji 2. srpnja (7.mjesec) u Engleskoj. Na WBA ljestvici Fury trenutno zauzima visoko drugo mjesto, dok je Hunter četvrti po redu. Obojica već dulje vrijeme čekaju na ovu priliku, a sada ćemo ih vidjeti i na dijelu.

Hughie Fury u svojoj karijeri odradio je već 29 borbi u kojima je upisao 23 pobjede i tri poraza. Prije nešto više od četiri godine boksao je za WBO pojas teške kategorije koji je u ono vrijeme držao Joseph Parker, a unatoč solidnoj izvedbi ipak je ostao kratak. Nakon toga odradio je još osam borbi, od kojih je izgubio one najteže; protiv Kubrata Puleva i Alexandera Povetkina. U posljednje tri borbe odnio je pobjede redom protiv Pavela Soura, Mariusza Wacha i Christiana Hammera, a za mjesec dana imat će priliku opet postati prvi izazivač.

Michael Hunter je boksač koji se prvo proslavio u kruzer kategoriji kada je boksao za naslov protiv Oleksandera Usyka gdje je izgubio sudačkom odlukom. Nakon toga karijeru je nastavio u teškoj kategoriji gdje je zaredao pobjede protiv vrhunskih teškaša kao što su Martin Bakole, Alexander Ustinov, Sergey Kuzmin, a remizirao je protiv Alexandera Povetkina. Hunter se svojevremeno trebao boriti protiv našeg Filipa Hrgovića, no u posljednji čas se povukao iz te borbe radi bolje ponude koju je dobio od konkurentskih promotora. Možemo reći da je time izbjegao metak jer u posljednjoj borbi je jedva uspio izvući neriješeni rezultat protiv drugorazrednog boksača.

Ako se Hunter protiv Furyja pojavi u onako slabom izdanju kao u svojoj prethodnoj borbi možemo pretpostaviti da će ga Fury nadboksati, no ako se pojavi u izdanju u kojem je pobjeđivao vrhunske teškaše onda će definitivno biti favorit u toj borbi.

Linker
12. travanj 2024 21:43