K1 i Boks

(VIDEO) Isti protivnik, isti ishod: Prisjetite se kako su Joshua i Wilder nokautirali Roberta Heleniusa

Deontay Wilder vs. Robert Helenius | Anthony Joshua vs. Robert Helenius

 Joel Plummer/Zuma Press/Profimedia | Kevin Quigley/Dmg Media/Profimedia
Dva ponajbolja svjetska teškaša posljednje nastupe odradili su protiv istog protivnika

Anthony Joshua i Deontay Wilder imaju sve više dodirnih točaka. Obojica će nastupiti večeras na spektaklu u Saudijskoj Arabiji, ali zasad ne jedan protiv drugog.

Joshuu čeka opasni Šveđanin Otto Wallin, dok će Wilder boksati s Josephom Parkerom, bivšim svjetskim prvakom. Iako još nisu niti odradili svoje mečeve, boksačka javnost glasno priča o meču između Joshue i Wildera.

9. ožujka (treći mjesec) sljedeće godine nameće se kao datum te borbe, a još neke informacije isplivale su u javnost. Mauricio Sulaiman, predsjednik WBC-a, potvrdio je kako će pobjednik tog meča postati sljedećim izazivačem za WBC-ovu titulu. Također, u javnost su isplivale informacije kako će Joshua i Wilder imati klauzulu o instantnom revanšu.

Zasad je sve na špekulacijama i ništa nije službeno potvrđeno, ali kako kažu, ‘‘gdje ima dima, ima i vatre‘‘. Još jedna dodirna točka Joshue i Wildera jest njihov posljednji protivnik. Obojica su posljednje pobjede upisali protiv istog boksača, a radi se o Fincu Robertu Heleniusu.

Deontay Wilder boksao je protiv Heleniusa još u desetom mjesecu prošle godine. Meč je trajao dvije minute i 57 sekundi, a Wilder je slavio brutalnim nokautom. Udarac čak nije niti izgledao pretjerano snažno, ali bio je dovoljan za poslati Heleniusa u ‘‘carstvo snova‘‘.

Anthony Joshua boksao je s Heleniusom ove godine, točnije u osmom mjesecu. Helenius je uskočio kao kasna zamjena za Dilliana Whytea, nakon što je Whyte bio pozitivan na doping. Helenius je s Joshuom izdržao nešto dulje i dogurao je sve do sedme runde. Joshua je sredinom sedme runde jednostavnom kombinacijom nokautirao Heleniusa. Prednjim direktom Joshua je pogodio Finca u tijelo, a zatim je ekspresno povezao udarac desnicom u glavu. Tu je bio kraj za Heleniusa koji je tako u mečevima s dvojicom ponajboljih teškaša na svijetu pretrpio dva teška poraza.

Joshuu i Wildera danas čekaju ipak nešto ozbiljniji i kvalitetniji protivnici, ali nije isključeno da nam ponovno priušte spektakularne nokaute.

Linker
25. travanj 2024 23:44