K1 i Boks

‘Savjetujem mu da preskoči Hrgovića. Previše je nepoznanica u igri, neka se radije bori s Wilderom‘

Filip Hrgović 

 RONALD GORSIC Cropix
Nema previše povjerenja u rasplet oko borbe za titulu te bi radije ovaj scenarij

Ako dođe do pritiska, promotor Eddie Hearn kaže da bi vjerojatno savjetovao svom najboljem teškašu, Anthonyju Joshui, da ide u unosniju borbu zbog prilike da treći put postane prvak.

Dugo se raspravljalo o borbi između Joshue i Deontaya Wildera, a prema glasinama, bit će u igri za ožujak, ako i Joshua i Wilder pobijede u borbama na "Danu obračuna." U glavnom meču večeri, Joshua će se boriti protiv Otta Wallina, dok će se Wilder prije njega boriti protiv bivšeg prvaka Josepha Parkera.

Hearn je iznio mogućnost da bi Joshua, unatoč svojim javnim izjavama da želi borbu protiv Wildera, mogao ozbiljno razmišljati o scenariju u kojem bi se mogao boriti za IBF naslov u teškoj kategoriji, vjerojatno protiv našeg Filipa Hrgovića. Hrgović je obavezni izazivač za IBF naslov koji trenutno drži Oleksandr Usyk, koji bi se trebao boriti protiv WBC prvaka Tysona Furyja u borbi za apsolutni tron kraljevske kategorije 17. veljače u Rijadu.

Pobjednik te borbe tehnički mora braniti IBF pojas protiv Hrgovića, ali se podrazumijeva da će Usyk i Fury imati revanš. Mnogi su nagađali da bi IBF u tom scenariju oduzeo pojas i dao Hrgoviću priliku da se bori za upražnjenu titulu. Promotor nema previše povjerenja u rasplet oko borbe za titulu te bi radije ovaj scenarij.

"Pobjednik borbe Fury-Usyk mora se boriti protiv Filipa Hrgovića. Ako ne učine, vrlo je vjerojatno da će im IBF oduzeti pojas. Ta borba je tek 17. veljače. Možda se niti ne dogodi. Netko bi se mogao ozlijediti. Dakle, trebali biste se nadati da se borba dogodila, nisu dobili iznimku (od IBF-a) za revanš. Ima puno nepoznanica. Dakle, vjerojatno bi moj savjet bio, ako je borba s Wilderom aktualna i znamo da je u igri za 9. ožujka, onda je to bolja opcija", rekao je Hearn za SecondsOut, ali je jasno dao do znanja da će Joshua imati posljednju riječ.

"On će donijeti odluku. Sve što se dogodi u ‘AJ-evoj‘ karijeri njegova je odluka. On je šef. Kad bi mi rekao: ‘Što misliš da bih trebao učiniti?‘ Rekao bih: ‘Učini što god ti srce kaže.‘ Vrlo jednostavno", zaključio je.

Linker
02. svibanj 2024 19:16