K1 i Boks

(VIDEO) Jake Paul možda neće imati tako lak posao? Mike Tyson izgleda jako dobro na prvom treningu!

Mike Tyson

 Screenshot (twitter, Collin Rugg)
57-godišnji Mike Tyson započeo je pripreme za boksački meč protiv Jakea Paula

Boksački svijet ostao je šokiran informacijom da ćemo 20. srpnja (sedmi mjesec) imati priliku pogledati boksački meč između Mikea Tysona i Jakea Paula.

Jake Paul sve od objave tog meča na meti je mnoštva kritika, a kritike su opravdane. Mike Tyson 31 godinu stariji je od Paula, dugi niz godina izvan je natjecateljske forme, a tri tjedna prije tog meča proslavit će 58. rođendan. Paul je s druge strane na vrhuncu svoje fizičke spreme, redovno odrađuje profesionalne mečeve i općenito je u puno boljem stanju i spremi za jedan boksački meč.

Iskustvo i znanje igraju Tysonu u korist, ali razlika u godinama i fizikalijama vjerojatno je nepremostiva, neovisno o iskustvu i znanju. Mike Tyson je u posljednjih par godina viđen čak i u invalidskim kolicima, ali ‘‘Iron‘‘ je pojasnio kako ga ponekad muči išijas i u kraćim navratima ima poteškoće s hodanjem.

Međutim, sudeći po Tysonovom prvom treningu ususret meču s Paulom, Jake bi mogao imati više problema nego što mnogi očekuju. ‘‘Iron‘‘ Mike objavio je kratak video svog prvog treninga, a mora se priznati da fizički izgleda dobro, a brzina i tehnika još uvijek su na sasvim prihvatljivoj razini.

‘‘Ovo je prvi dan. Zabava je tek počela.‘‘, rekao je Mike Tyson.

Brojni Tysonovi fanovi sretni su zbog viđenog u ovom videu i sada ipak vjeruju kako Mike ima nešto veće šanse u meču protiv Jakea Paula. Realnost je da nitko od istinskih boksačkih fanova ne želi gledati jednog Mikea Tysona kako završava nokautiran u meču protiv tipa koji boksa nekoliko godina, a prije toga bio je YouTuber.

Tyson je nekoć glasio za najstrašnijeg tipa na planetu i nije mu potrebna rasprodaja ugleda pod stare dane. Sigurno će Mike dobro zaraditi u meču sa zvijezdom protiv Paula, ali tek nam preostaje vidjeti može li se adekvatno pripremiti za jedan takav meč.

Ono što također budi optimizam jest egzibicijski boksački meč koji je Tyson odradio u 11. mjesecu 2020. godine. Mike je tada boksao osam rundi protiv Royja Jonesa Jr.-a i pružio je izvedbu osjetno iznad očekivanog. Nadamo se da će nešto takvo pružiti i 20. srpnja (sedmi mjesec) u meču protiv Jakea Paula.

Linker
02. svibanj 2024 14:46