K1 i Boks

Najpopularniji liječnik na svijetu ovaj vikend debitira u boksu: ‘Ne radim to zbog popularnosti‘

Doktor Mike

 Screenshot (youtube, Doctor Mike)
Event na kojem nastupaju Jake Paul i Anderson Silva ponudit će jedan vrlo intrigantan meč

Ime Mikhaila Varshavskog mnogima na prvu možda ne znači puno. Međutim, pod pseudonimom ‘‘Doctor Mike‘‘, ovaj 32-godišnji rusko-američki doktor poznat je u cijelom svijetu. 4,4 milijuna pratitelja na Instagramu i 10,2 milijuna pratitelja na Instagramu, neke su od brojki koje se vežu uz njegove korisničke račune na najpopularnijim društvenim mrežama.

Mikhail Varshavski rođen je u Rusiji, ali još kao šestogodišnjak odselio je sa svojom obitelji u Brooklyn. Tijekom srednje škole dobio je nadimak ‘‘Doctor Mike‘‘, jer često su mu se za savjet obraćali prijatelji koji su imali problema sa ozljedama zadobivenim u sportu. Mikeov otac također je doktor i gledajući svog oca kakve konekcije stvara sa svojim pacijentima, Mike se također odlučio za to zanimanje. ‘‘Doctor Mike‘‘ uspješno se školovao i postao je liječnikom obiteljske medicine.

Još 2012. godine otvorio je korisnički račun na Instagramu kako bi dokumentirao svoj studentski život i kako bi se borio s izjavom koja govori da studenti medicine nemaju društveni život. Popularnost mu je eksplodirala 2015. godine. BuzzFeed je objavio članak koji su naslovili ‘‘Um, stvarno trebate vidjeti ovog zgodnog doktora i njegovog psa‘‘, čime su istaknuli njegov fizički izgled i kujicu haskija pod imenom Roxy. Prema izboru ‘‘Peoplea‘‘, iste godine proglašen je i ‘‘Najseksi doktorom na svijetu‘‘. To je bilo dovoljno da brojka njegovih pratitelja skoči u nebesa, a ‘‘Doctor Mike‘‘ postao je viralan nakon toga.

2017. godine pokrenuo je i YouTube kanal koji postiže velike uspjehe. No, pređimo na njegovu poveznicu s borilačkim sportom. Mikhail, odnosno ‘‘Doctor Mike‘‘, u petom mjesecu ove godine odradio je amaterski boksački debi. Protivnik mu je bio ‘‘influencer‘‘ iDubbbz, a ‘‘Doctor Mike‘‘ slavio je jednoglasnom odlukom sudaca.

Pozitivno iskustvo navelo ga je da se okuša i u profesionalnom boksačkom meču. Priliku za to dobit će ovog vikenda, točnije sa subote na nedjelju. Naime, ‘‘Doctor Mike‘‘ nastupit će na eventu koji predvoe Jake Paul i Anderson Silva, a boksat će protiv Chrisa Avile.

Chris Avila je MMA borac kojeg fanovi braće Diaza zasigurno poznaju. Ime Chrisa Avile bilo je često spominjano proteklog mjeseca, nakon sukoba Khamzata Chimaeva i Natea Diaza, odnosno njihovih timova. Tada je otkazana i UFC-ova konferencija za medije zbog sigurnosnih razloga, a Twitterom i ostalim društvenim mrežama kružila je informacija da je Chris Avila nokautirao Darrena Tilla. Brzo je opovrgnut taj navod, ali Avilu možda pamtite i po nastupima unutar UFC-a, iako se ne radi o upečatljivim nastupima.

Artem Lobov porazio ga je na UFC 202 eventu koji su predvodili Nate Diaz i Conor McGregor, a nakon što ga je pobijedio i Enrique Barzola, Avila je dobio otpusnicu iz UFC-a. Njegov profesionalni MMA omjer trenutno je na osam pobjeda i devet poraza. Kad je boks u pitanju, Avila je na omjeru 1-1, a posljednji nastup upisao je krajem prošle godine. Tada je također nastupio na eventu koji je predvodio Jake Paul (vs. Tyron Woodley) i većinskom odlukom sudaca pobijedio je Anthonyja Taylora (ne radi se o sucu iz engleske Premier lige, op.a.).

Avila nije borac koji pripada MMA eliti, a sigurno ne pripada ni boksačkoj eliti. Međutim, puno je iskusniji od ‘‘Doctora Mikea‘‘ koji će se hrabro odvažiti na ovakav meč.

‘‘Ne radim ovo zbog popularnosti. Neću zaraditi niti dolara, jer cijeli svoj honorar donirat ću ‘Harlem Boys & Girls Clubu‘ (humanitarna udruga). Ovo radim isključivo zato što volim boksati. Htio sam se iskušati, želim iskoristiti svoj potencijal u potpunosti. Thomas (Baldwin), moj trener s kojim radim deset godina, konstantno mi je govorio da vjeruje kako posjedujem vještine da u sportu doguram koliko god daleko želim. Zato sam se htio gurati do krajnjih granica i pokušati doći do uspjeha u ovome.‘‘, pojasnio je Mikhail u razgovoru za Boxing Scene, a zatim je prokomentirao svog protivnika Chrisa Avilu.

‘‘Očito je teško u godinu dana steći iskustvo kakvo posjeduje netko poput Chrisa Avile. Ali vjerujem da uz svoju inteligenciju i fizičku veličinu imam određenu prednost. Viši sam od Chrisa Avile (13 cm), imam veći raspon, a on se diže u višu kategoriju, dok ja moram skidati kilograme i stoga vjerujem da ću imati prednosti i u snazi. To mi pomaže. Realnost je da ne možete nadoknaditi manjak iskustva, ali možete se dovesti u najbolju moguću poziciju učeći od velikana kao što su Steve Frank i Thomas Baldwin, moj glavni trener.‘‘, dodao je ‘‘Doctor Mike‘‘.

Borba je inače zakazana u poluteškoj kategoriji (-81 kg), a Chris Avila uoči svog posljednjeg meča težio je 75,30 kg i Mike će zasigurno biti osjetno veći od njega. Hoće li mu to biti dovoljno, saznat ćemo u ranim nedjeljnim satima.

Ovaj liječnik zaslužuje poštovanje zbog same činjenice da se odvažio okušati s profesionalnim borcem, neovisno o tome kakav će biti ishod tog meča.

Linker
24. travanj 2024 11:50