K1 i Boks

(VIDEO) Joshua Buatsi upisao novu veliku pobjedu, u četvrtoj rundi nokautirao neporaženog Francuza

Dos Santos vs. Buatsi
 screenshot (YouTube, DAZN)
Vodeći britanski poluteškaš i brončani olimpijac iz Ria došao je do još jedne velike pobjede

Nakon što je u listopadu prošle godine, u jednom sjajnom meču savladao Marka Čalića prekidom u sedmoj rundi, Joshua Buatsi (14-0, 12 KO) upisao je novu vrijednu pobjedu. Ovog puta protiv sebe je imao do sada neporaženog Daniela Dos Santosa iz Francuske, no on nije pružio niti približno dobar otpor kao hrvatski poluteškaš iz Pule. Zapravo, Buatsi je gotovo rutinski došao do pobjede koja ga približava napadu na neku od svjetskih titula.

U glavnoj borbi nove priredbe Matchroom Boxinga, Buatsi je već od samog početka pokazao u kojem će smjeru ići ovaj meč. U prvoj rundi napravio je već podosta štete, a već u drugoj je svog protivnika prvi put poslao na pod i doveo do brojanja. Tijekom treće se činilo kako je Dos Santos možda uhvatio ritam, čime je pomalo zavarao gledatelje i u četvrtoj rundi, no do njenog kraja nije došao. U samoj završnici spomenute dionice, Buatsi je pogodio fenomenalan desni kroše kojim ga je instantno ugasio. Brojanje nije bilo potrebno.

Brončani olimpijac iz Ria prije ovog je meča bio 13. poluteškaš svijeta po BoxRecu, no još bolje prolazi na ljestvicama elitnih organizacija, budući da ga sve svrstavaju u svoj Top 10. To znači kako nije daleko od napada na neku od titula, no Eddie Hearn pažljivo gradi karijeru ovog momka koji bi u nadolazećim godinama trebao biti jedna od najvećih britanskih boksačkih zvijezda.

Najbolje trenutke meča, uključujući spomenuti sjajni nokaut, možete pogledati OVDJE.

Na priredbi smo vidjeli pobjedu još jednog velikog britanskog potencijala, Leronea Richardsa (15-0, 3 KO), koji je savladao Giovannija de Carolisa u borbi za europsku titulu super srednje kategorije, dok je Jason Cunningam prvi poraz u karijeri nanio Gamalu Yafaiju. Debi nastup teškaša Solomona Dacresa završio je pobjedom na bodove protiv Mladena Maneva.

Linker
22. travanj 2024 06:25