UFC

Šef Trillera bijesan: ‘Dana White zabranio je GSP-u boksački meč protiv De La Hoye‘

Georges St-Pierre
 JOEL SAGET/AFP
Jedan od najvećih boksača svih vremena trebao je idućeg mjeseca u ring s MMA ikonom

Oscar De La Hoya trebao bi idućeg mjeseca ponovno ući u ring. Barem su takvi trenutni planovi njega i Trillera, organizacije koja bi njegov meč trebala organizirati. Ipak, pitanje je hoće li do toga doći, nakon što je došlo do problema po pitanju protivnika kojeg su mu namijenili. Radi se o bivšem UFC prvaku velter i srednje kategorije, Georgesu St-Pierreu.

Iako se pretprošle godine službeno umirovio, GSP je i dalje pod aktivnim ugovorom s UFC-om te bi morao dobiti njihovu dozvolu za bilo kakav borilački nastup nevezan uz UFC. A čini se kako mu nastup na Trillerovoj priredbi ne namjeravaju dozvoliti. Tako je barem na Instagramu otkrio vlasnik Trillera, Ryan Kavanaugh.

"Dana White i UFC upravo su blokirali Georgesa St-Pierrea po pitanju borbe protiv Oscara De La Hoye. Radi se o velikom honoraru za GSP-a, a obojici je bio san međusobno se boriti. Dana White bi radije zadržavao i zakidao one koji su UFC doveli do ovoga što je danas? Pokušavao sam pet puta nazvati Danu Whitea i slao sam mu poruke, sve da bismo pronašli neko rješenje koje bi svima odgovaralo, ali nisam dobio odgovor niti povratni poziv. I on pokušava dovesti Jake Paula da bi se borio u UFC-u. Šalje mu ponude? On samo šteti svojim ljudima, a hvata naše", napisao je Kavanaugh.

Ovaj dio s Jakeom Paulom pomalo je nejasan, budući da je White više puta naglasio kako ga boksač i YouTuber ni u kom smislu ne zanima.

Novinari MMA Junkieja su saznali kako su pregovori za taj meč uistinu postojali, no da još uvijek ništa nije bilo dogovoreno, unatoč tome što je legendarni Kanađanin pokazao interes. Gledajući u kako je lošim odnosima Dana White s Oscarom De La Hoyom te dodavši da do sada nije imao puno lijepih riječi prema poslu koji radi Triller, nikoga ne treba čuditi ako je riječ o istinitoj informaciji.

48-godišnji De La Hoya posljednji je meč odradio 2008. godine, kad ga je savladao Manny Pacquiao. Posljednjih godina više je puta spominjao svoj povratak, no ništa se ozbiljno nije krenulo raditi na tome dok se nije pojavio Triller, organizacija kod koje su mečevi legendi zapravo glavni dio opisa posla. Tako će "Golden Boy" svoj povratak odraditi u njihovom ringu, no ako Dana White bude držao do svojih stavova, to vjerojatno neće biti protiv St-Pierrea.

Linker
23. travanj 2024 05:18