K1 i Boks

(VIDEO) Joshua i Usyk odradili službeno vaganje, prvak znatno teži od Ukrajinca

Anthony Joshua i Oleksandr Usyk
 Ben STANSALL/AFP
Ukrajinac će u meč protiv Joshue ući nešto teži nego za svoja prva dva teškaška nastupa

Nakon što smo tijekom ovog tjedna vidjeli kako trenutno izgledaju Anthony Joshua i Oleksandr Usyk, zanimalo nas je vara li nas dojam ili je Ukrajinac, u ovom slučaju izazivač za tri svjetske titule, nabacio ponešto mase, za koju mnogi vjeruju da mu je potrebna u ovakvom meču. Isto tako, upitali smo se hoće li Joshua za ovaj meč biti nešto lakši nego inače, da bi što bolje odgovorio na brzinu i pokretljivost svog protivnika.

Vaga nam je kao i uvijek dala odgovore na ta pitanja, a ceremonija službenog vaganja održana je pred fanovima koji su glasno pozdravili boksače, prije svega svog britanskog ljubimca.

Usyk je za ovo vaganje odabrao zelenu boju, a skala mu je pokazala najviše u dosadašnjoj karijeri, 100.4 kilograma. Svoj prvi teškaški meč odradio je na 97.5 kilograma, dok je za meč protiv Dereka Chisore bio na 98.5 kilograma. Tamo se u prvim rundama, dok je Chisora još bio kondicijski koliko-toliko konkurentan, razlika u snazi mogla primijetiti pa je Oleksandr odlučio ponešto ojačati. Ali, očito ne previše, da ne bi to negativno djelovalo na njegove najveće kvalitete.

image
Anthony Joshua i Oleksandr Usyk
Ben STANSALL/AFP

Joshua je na vagu stao sa 108.8 kilograma, što je tek ponešto manje od težine iz prosinačkog meča protiv Kubrata Puleva te ponešto više od one na kojoj je odradio revanš protiv Andyja Ruiza Jr, godinu dana ranije. Očito je da je vrijeme kad je boksao na težini od između 112 i 116 kilograma, a radi se o vremenu kad je do titula došao i prvih nekoliko puta iz obranio, iza njega.

Sučeljavanje je prošlo u opuštenoj atmosferi, uz prijateljski pozdrav na kraju istog. Prijateljski pozdrav sigurno ćemo vidjeti i prije te nakon meča koji se održava u subotu navečer, no tijekom okršaja možemo očekivati nemilosrdno nadmetanja dva ponajbolja boksača svijeta. Jedva čekamo!

Linker
11. lipanj 2024 15:04