K1 i Boks

(VIDEO) Joshuin promotor: 'Ruiz nije smršavio, meni izgleda i dalje jako bucmasto!'

Ruiz i Tyson
 Instagram
Andy Ruiz jr. je još nedavno izgledao poput meksičkog debeljka, a ne poput svjetskog boksačkog prvaka ispred kojeg je obrana IBF, WBO, IBO i WBA pojaseva svjetskog šampiona u superteškoj kategoriji. No, čini se kako se Meksikanac s američkom putovnicom doveo u red čemu svjedoče posljednji video zapisi i fotografije koje je objavio na društvenim mrežama.

Promotor njegovog protivnika, a ujedno i čitave priredbe u Saudijskoj Arabiji, koja je na rasporedu 7. prosinca, Eddie Hearn, nije uvjeren u transformaciju Ruiza. Dapače, smatra da je aktualni šampion izgledao veći nego na nekim ranijim fotografijama i da nije izgubio kilograme.

"Mislim da je izgledao prilično bucmasto", izjavio je poznati promotor za iFLTV te je dodao:

"Zapravo vjerujem da je izgledao teže nego ranije. To je stvar percepcije. Onaj video koji sam vidio, na kojem je trenirao u San Diegu, ne mislim da je izgledao mršavije nego za zadnji pripremni kamp."

Glavni čovjek "Matchroom Boxinga" ima i teoriju zašto su neki Ruiza vidjeli mršavijeg nego ranije. Hearn smatra da se Ruiz poslužio starim trikom da bi na fotografiji izgledao manji nego što zaista jest.

"Ima jedna njegova fotografija na kojoj se naginje naprijed. To je stari trik, nagneš se naprijed, a ostatak tijela pomakneš prema natrag i malo se 'napučiš'. Taj trik ti oduzme mnogo kila. Možda je to učinio", dodao je promotor.

S druge strane, neki poput Tysona Furyja, vjeruju da se Ruiz uopće ne bi trebao mučiti sa skidanjem kilograma. Dapače, on smatra da bi to mogla biti greška uoči velikog revanša s Joshuom.

"Čuo sam da je skinuo dosta kilograma. To mi se ne sviđa. Ako nešto nije potrgano, zašto to popravljati. Odlično je boksao s onom težinom i zato bi trebao ostati na njoj", zaključio je linearni prvak.

Do velikog revanša protiv Anthonyja Joshue je ostalo otprilike pet tjedna. Bit će zanimljivo pratiti Ruizov izgled s obzirom da je to očito također tema uoči bitnog meča, koja će se često žvakati po portalima i drugim medijima.

Linker
18. svibanj 2024 09:24