K1 i Boks

(VIDEO) Kakva godina za Plazibata: Glory ga je proglasio borcem koji je najviše napredovao u 2021. godini!

Antonio Plazibat i Mike Passenier

 Screenshot (youtube, Glory)
Najbolji hrvatski kickboksač probio se do samog vrha teške kategorije

Nije dobro završila 2020. godina za najboljeg hrvatskog kickboksača, Antonija Plazibata (20-4-0, 14 KO). Solinjanin nije bio na svojoj uobičajenoj razini protiv Nordinea Mahhiedinea te je izgubio podijeljenom sudačkom odlukom u dodatnoj rundi. Očekivano, Plazibat je tada naišao na određene kritike kojima se govorilo da on ipak ne pripada samom vrhu svjetskog kickboxinga.

Međutim, 2021. godina donosi posve drugu priču i hrvatski borac etablirao se kao sama elita teške kategorije. Plazibat je dvaput nastupio tokom ove kalendarske godine, a oba meča odradio je u razmaku manjem od dva mjeseca. Početkom devetog mjeseca, Plazibat je nokautirao kickboksača nadimka ''Tenk'', odnosno Tarika Khbabez. Marokanac je opasan kickboksač, no Antonio ga je nokautirao u drugoj rundi.

Spletom okolnosti, Plazibat je krajem desetog mjeseca dobio priliku za vjerojatno najteži meč u svojoj karijeri. Benjamin Adegbuyi našao se s druge strane, nakon što je u svom posljednjem nastupu nokautirao Badra Harija. Ipak, Plazibat je pruženu priliku u potpunosti iskoristio te je upisao još jednu pobjedu nokautom. Kao i Khbabez, Adegbuyi je pao u drugoj rundi, a Plazibat je uskoro zauzeo prvo mjesto na ljestvici izazivača.

Sve to dovodi hrvatskog kickboksača na prag napada na titulu u Gloryjevoj teškoj kategoriji. Rico Verhoeven godinama djeluje neprikosnoveno i pojas drži od 2014. godine. Međutim, Plazibat je nakon nabijanja mase postao izuzetno opasan nokauter i šanse protiv Verhoevena itekako postoje. Pitanje je hoće li Glory upariti Verhoevena ponovno s Overeeemom koji se trebao boriti protiv Verhoevena u desetom mjesecu, ili će Plazibat biti idući na redu.

U svakom slučaju, Plazibata čeka uzbudljiva 2022. godina, a vrijeme će pokazati što su čelnici Gloryja naumili u vezi našeg kickboksača. Dok čekamo 2022. godinu, Plazibat je dobio priznanje od strane promocije u kojoj nastupa. Naime, Glory ga je proglasio borcem koji je najviše napredovao u tekućoj godini, a pritom su priložili i video u kojem se nalaze isječčci njegovih najboljih ovogodišnjih trenutaka.

Plazibatovih pobjeda nad Adegbuyijem i Khbabezom (ali i poraza od Mahhieddinea), možete se prisjetiti u videu koji se nalazi ispod teksta.

Linker
19. travanj 2024 19:48