K1 i Boks

(VIDEO) Plazibat ipak nije uspio: Rico Verhoeven Gloryjev je borac godine

Rico Verhoeven

 Pro Shots Photo Agency/ddp USA/Profimedia
Unatoč velikom podršci na društvenim mrežama od strane svojih fanova, Plazibat nije nagrađen

Sjajna vijest za Antonija Plazibata, došla je jučer iz Gloryja. Najbolji hrvatski kickboksač bio je nominiran za najboljeg Gloryjevog kickboksača u 2021. godini. Dvije pobjede, dva sjajna nokauta protiv boraca kao što su Tarik Khbabez i Benjamin Adegbuyi, gurnuli su Plazibata u sami vrh svjetskog kickboxinga. Međutim, spomenuta nagrada nije mu pripala.

Rico Verhoeven, Gloryjev kralj teške kategorije, slavio je u izboru za borca godine. Nizozemac je jedini od trojice nominiranih (Mohamed Mezouari je također bio nominiran) upisao tri pobjede u tekućoj godini. siječnju je nastupio na teškaškom turniru te je u istoj večeri savladao Hesdyja Gergesa i Tarika Khbabeza. Rica smo gledali i drugom polovicom desetog mjeseca, u meču koji je proglašen najboljom Gloryjevom borbom u 2021. godini. Verhoeven i Jamal Ben Saddik pružili su gotovo 13 minuta beskompromisnog rata, a na koncu je Verhoeven slavio nokautom u četvrtoj rundi.

Mnogi su zapravo i očekivali kako će jedan od najpopularnijih kickboksača uzeti ovu nagradu, a teško je reći da ju ne zaslužuje. Nakon nagrade za najbolju borbu godine (Verhoeven vs. Ben Saddik), Rico je pokupio i ovaj trofej. Što se Plazibata tiče, Solinjanina je Glory proglasio borcem koji je najviše napredovao iduće godine. Nadamo se kako će 2022. godine uzeti onu najvažniju, Gloryjev pojas u teškoj kategoriji. Ovu godinu Plazibat završava kao prvorangirani Gloryjev teškaš i napad na titulu jako je blizu.

Linker
22. travanj 2024 23:42