K1 i Boks

(VIDEO) Kakva poslastica od strane Gloryja: Pogledajte najbolje trenutke Rica Verhoevena unutar Gloryjevog ringa

Rico Verhoeven (desno) vs. Ben Saddik (lijevo)

 Pro Shots Photo Agency/ddp USA/Profimedia
34-godišnji nizozemski teškaš zbilja je majstor svog zanata

Robin Black u jednoj od Gloryjevih najava rekao je: ‘‘Ako povijest pišu pobjednici, onda posljednjih deset godina teške kategorije možemo promatrati kao autobiografiju Rica Verhoevena‘‘.

Naravno, to se odnosi na tešku kategoriju, a Rico Verhoeven od sredine 2014. godine Gloryjev je prvak teške kategorije. Godinu ranije Verhoeven je osvojio i Gloryjev teškaški turnir, a pod okriljem Gloryja nije upisao poraz od 12. mjeseca 2012. godine.

Ukupno deset obrana titule upisao je Verhoeven otkako je došao do vrha teške kategorije, a sljedeći vikend pokušat će 11. put obraniti pojas. Verhoeven će predvoditi Glory: Collision 6 event, a protivnik će mu biti nama dobro poznati, Tariq Osaro.

Nigerijac je u šestom mjesecu ove godine nokautirao našeg Antonija Plazibata i došao je do statusa privremenog prvaka u teškoj kategoriji. Pokušat će Osaro napraviti dodatni korak i preuzeti tron u teškoj kategoriji, ali neće mu biti lako.

Brojni elitni kickboksači pokušali su svrgnuti Rica s trona. Jamal Ben Saddik, Badr Hari, Mladen Bresovac, Hesdy Gerges... neka su od imena protiv kojih je Rico uspješno branio titulu. Nije Verhoeven etabliran kao nekakav ubojiti nokauter, ali njegovi mečevi nerijetko su jako atraktivni i prepuni akcije.

Verhoeven je izrazito čvrst borac, ali i tehnički nevjerojatno potkovan za jednog teškaša. Nizozemac jednostavno posjeduje sve atribute za vladati teškom kategorijom, a ususret njegovom novom nastupu, Glory je složio odličnu kompilaciju.

Radi se o takozvanim ‘‘najboljim sažecima‘‘ onoga što je Rico pružio unutar Gloryjevog ringa. Teško možemo dobiti bolju poslasticu od strane Gloryja, pa stoga udobno se smjestite i za kraj dana uživajte u majstorijama Rica Verhoevena.

Video je ispod ovog teksta.

Linker
17. svibanj 2024 09:30