K1 i Boks

(VIDEO) Badr, vrijeme je! Pogledajte snimku posljednjeg meča Badra Harija, Marokanac izgleda neprepoznatljivo

Badr Hari

 Screenshot (youtube, Glory)
Jedan od najboljih kickboksača svih vremena sve jeftinije prodaje svoju kožu u Gloryjevom ringu

Više od osam godina prošlo je od posljednje službene pobjede Badra Harija. Legendarni Marokanac u osmom mjesecu 2015. godine porazio je Ismaela Londta tehničkim nokautom u trećoj rundi borbe, a nakon toga samo još jedanput osjetio je slast pobjede.

Hari je porazio Hesdyja Gergesa u trećem mjesecu 2018. godine, ali ta pobjeda preinačena je u ‘‘no contest‘‘ nakon što su oba borca bila pozitivna na doping. Tako je Harijeva posljednja službena pobjeda došla 2015. godine protiv Londta.

Hari je u periodu nakon toga upisao pet poraza i tri ‘‘no contesta‘‘, a dojam je da više nije niti bitno s kime će ga Glory upariti, jer Badr Hari jednostavno više ne može poraziti protivnike na toj razini.

Estonac Uku Jurjendal (20-8-0) trebao je biti borac protiv kojeg će Hari prekinuti svoju crnu seriju. 34-godišnji Estonac vjerojatno ne bi preživio jednu rundu s Badrom Harijem iz najboljih dana, ali Jurjendal je dijelio ring s vjerojatno najlošijom verzijom Badra Harija.

Badr je u nekim od svojih proteklih mečeva čak bio i blizu pobjede, dominirao je borbom, ali ipak bi na kraju završio poražen. Meč protiv Jurjendala nije ponudio niti te poznate Harijeve dominacije. Pogodio je Hari nekoliko dobrih ‘‘low kickova‘‘ na početku meča, ali već krajem prve runde dvaput je završio u nokdaunu.

Uspio je Badr izdržati do kraja prve runde, ali početkom druge runde Jurjendal je došao do novog nokdauna. Hari se pridigao, ali šepajući je išao prema svom kutu. Nakon 47 sekundi druge runde, Jurjendal je došao do vjerojatno najveće pobjede u svojoj dosadašnjoj karijeri.

Estonac je tom pobjedom izborio i nastup na Gloryjevom Grand Prixu koji bi se trebao održati krajem ove kalendarske godine, ali taj turnir još uvijek nije službeno potvrđen, odnosno, nije poznato kada će se točno održati.

Pokušali su čelnici Gloryja ubaciti Harija na taj turnir uparivši ga s teškašem koji definitivno nije sama ‘‘krema‘‘ teške kategorije, ali Hari ne može, jednostavno više ne može i vrijeme je da napusti ovaj sport.

Nekako se čini kao da se i sam Hari napokon pomirio s tom činjenicom nakon poraza od Jurjendala. Izraz njegovog lica odavao je dojam da teška srca prihvaća tu činjenicu, ali dobra je stvar ako ju napokon prihvaća.

Ako ste kojim slučajem propustili Glory 89 event održan 7. listopada (10. mjesec) ove godine, sada možete pogledati snimku meča između Harija i Jurjendala na Gloryjevom YouTube kanalu. Video se nalazi ispod ovog teksta, a stručni sukomentator (Antonio Plazibat) borbu čini još zanimljivijom za pogledati.

Linker
24. travanj 2024 05:59